KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Vera Grevelink is in de CCI3* van Barroca d’Alva op de zevende plaats geëindigd met Udiana. Elaine Pen won de wedstrijd, Merel Blom werd tweede.

In deze tijd gaat het Europese eventingseizoen van start in Portugal met drie weekenden vol eventingstrijd. Na twee weekenden wedstrijden op één en twee ster niveau, stond er dit weekend ook een drie ster op het programma met daarin het geweldige Nederlandse succes voor Elaine Pen en Merel Blom. Met Dostowjewski en Rumour has it werden de Nederlandse amazones één en twee.

Ook Vera Grevelink kende een goede start van het seizoen. Haar dressuurscore met Udiana (Haarlem uit Diana ster van Roemer, fokker J. Kramer uit Emmen) zette haar nog in de middenmoot maar met een foutloze cross en acht fouten in het springen kon zij de wedstrijd als zevende eindigen. De Italiaan Alberto Guigni en de Larino–zoon Urino (uit Dianora van Sebastiaan, fokker J. Hoff uit Westerhaar-Vriezenveen) realiseerden een dressuurscore net onder Grevelink, maar met een weigering in de cross en 13 fouten in het springen reed de combinatie de wedstrijd wel uit, maar kwam niet verder dan de veertiende plaats. Ook veertiende, maar dan in de CCI2* en in een veel groter deelnemersveld werd Teodoro Dorante Pontes met United (Gran Corrado uit Prinses van Almox Prints, fokker Stal de IJzeren Man uit Weert) die in de cross alleen tegen wat tijdfouten opliep. Pen reed ook nog in de CCI1* met Aristocraat (Sydney uit Pimpernel keur van Houston, fokkers Jac. Ausma uit Marum en H. van der Sluis uit Sebaldeburen). Daarin werd ze zestiende, vlak voor Cap. Bruno Pires met Zarlon (Marlon uit Rutricia ster van Ahorn, fokker E. ’t Hooft uit Nieuweroord) die zeventiende werd. Jan van Beek reed maar liefst vier paarden op dit niveau. Met Namelus R-zoon Cocu (uit Vurosa van Karandasj, fokker Th. Heeren uit Odiliapeel) reed hij een foutloze cross maar na 12 fouten in het springen moest hij genoegen nemen met de 24e plaats. Met zijn paard Vamp du Monselet won hij de derde prijs net achter winnares Karin Donckers en Florinoor Hoogeland die met Captain Hennesy tweede werd.

Uitslag CIC*** Barroca D’Alva

1. Elaine Pen – Dostojewski – 54.2
2. Merel Blom – Rumour has It – 59.6
3. Joris Vanspringel (BEL) – Lully des Aulnes – 62.4
7. Vera Grevelink – Udiana – 76.2

 

Uitslag CCI*

 

1. Karin Donckers (BEL) – Lamicel Charizard – 41.1
2. Florinoor Hoogland – Captain Henessy – 44.3
3. Jan van Beek – Vamp du Monselet – 45.6

 

Alle uitslagen zijn te vinden op: http://completobarroca.no.sapo.pt/

Bron KNHS, bew YBF

 

Agenda

Wereldbekerfinale mennen, Göteborg (SWE) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
EPTM 3e beoordeling Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow De Nieuwe Heuvel, Lunteren Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
EPTM examen, KWPN-centrum Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stoeterij Tewis & van Kooten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Start verrichtingsonderzoek tuigpaardhengsten 50 dagen tuigpaardhengsten, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Indoor Brabant, ‘s-Hertogenbosch (NED) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website