KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Vandaag vond in Ermelo het examen plaats van de EPTM merries test. Met diverse 80+ scores was dit een succesvolle dag.

De hoogste score van de dag was voor Imagine, een dochter van de hengst Dream Boy (uit T-Michaella elite sport-dr v.Biotop, f/g A. van Ballegooijen te Gameren). Een paard met van nature een hele mooie houding en balans die opvalt met haar lichtvoetige manier van bewegen. Met maar liefst twee negens, voor de galop en de houding en balans, kwam zij tot een totaalscore van 85,5. Na afloop werd zij op de Centrale Keuring met 85 voor exterieur opgenomen in het stamboek en werd daarmee ook gemakkelijk keur. Bij de springpaarden was de hoogste score voor Hosloma, een dochter van Nabab de Rêve uit Dosloma elite IBOP-spr van Tygo, die werd gefokt door Sietse van Dellen uit Opende en in eigendom was van de deze week overleden Niek Bernard uit Lelystad. De merrie valt op door haar lichtvoetige manier van galopperen en snelle reflexen. Zij kan op de oxer heel gemakkelijk naar voren toe doorschakelen en beschikt daarbij over veel atletisch vermogen. Met louter 8-en en 8,5-en voor de springonderdelen kwam zij tot een totaalscore van 84 punten.

De Mr. Blue-dochter Gracious Blue Diamond uit het internationale springpaard Minka’s Diamond (Stb.naam Maraminka keur sport-spr v.Indoctro) die onder Emile Tacken succesvol was, viel eveneens op met haar atletische vermogen. Gracious Blue Diamond werd gefokt en is geregistreerd bij J. Timmermans in Venlo en is een ongecompliceerde merrie die over heel veel vermogen beschikt. Ook zij kreeg voor alle springonderdelen een 8 of hoger en zo eindigde zij op 82 punten. Na afloop kreeg zij het keurpredicaat toegewezen.

Hermie DLT (Cantos uit Zadermie keur v.Padinus, f/g E. Everts uit Surhuisterveen) komt uit de bekende Termie lijn van Stal Roelofs en kreeg 80,5 punt van de jury. Hermie is een heel aansprekend paard dat na afloop dan ook met 80 punten voor exterieur werd opgenomen in het stamboek. Ze valt op met lichtvoetige manier van bewegen met veel balans. Ze springt met goede reflexen en maakt achter de sprong opvallend goed af. Daarnaast toont zij heel veel instelling en laat zich goed bewerken. Na afloop werd zij als tweede geplaatst bij de vier- t/m zevenjarige springpaarden en elite verklaard. De koppositie ging naar Highlight Lasca (Quality Time uit Belusha HJB elite EPTM-spr v.Verdi, f/g H.J. Bakker en S.M. Quitz uit Berkhout) die 80 punten behaalde in de test. Deze goedgemodelleerde merrie, die met 85 punten werd opgenomen in het stamboek, valt op door de krachtige manier van galopperen. Ze springt met veel afdruk en toont daarbij een hele goede instelling.

Maar liefst 20 springmerries konden vandaag slagen. Daarvan werden zeven vier- tot en met zevenjarige merries ster waarvan uiteindelijk vier keur of elite werden. Bij de driejarigen werden vier merries na afloop ster verklaard waarvan er drie werden bevorderd met het keur of elitepredicaat. Het kopnummer op de Centrale Keuring bij de driejarigen was Isis Noordenhoek (v.Numero Uno), die met 75 punten voor exterieur en 75 voor het  springen werd opgenomen.

Bij de dressuurmerries lagen de totalen iets lager. In totaal slaagden vijf dressuurmerries. Daarvan werden er vier ster verklaard en twee kregen het keurpredicaat.

Uitslag EPTM

Meer informatie over de EPTM

EPTM-agenda

Eregalerij Goed Getest

Impressievideo:

Agenda

Bijgewerkt EPTM examen, KWPN-centrum Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stoeterij Tewis & van Kooten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Start verrichtingsonderzoek tuigpaardhengsten 50 dagen tuigpaardhengsten, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Indoor Brabant, ‘s-Hertogenbosch (NED) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Start verrichtingsonderzoek rijpaardhengsten 70 dagen, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stal Brouwer Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Stamboekkeuring Den Hout dressuur (NB) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website