KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Zojuist rondden 23 merries hun EPTM-test op het KWPN-centrum af. Van de acht springmerries slaagden er zes, bij de dressuurmerries konden er veertien van de vijftien met een voldoende cijferlijst naar huis.

De driejarige Chippendale-dochter Imagination (uit Zaleva stb PROK v.Florencio, fokker M. Marcelissen uit Rijen) van M.E.P. Horses V.O.F. uit Tilburg had de beste cijferlijst deze test. Met 81 punten – waaronder een 8,5 voor de galoppade – slaagde zij ruim. Henk Dirksen, samen met Wim Versteeg en Nella Bijlsma de jury van deze test, vertelt: “Een merrie die zich heel goed laat bewerken en een goede instelling heeft. Ze heeft daarnaast veel houding en balans en valt vooral op met haar galop. Daarin heeft ze veel afdruk en balans en veel houding. Een ongecompliceerd paard.” Ook voor de houding en balans en de rijd- en bewerkbaarheid scoorde de merrie een 8,5. Zaleva is onder andere de grootmoeder van het Inter I-paard Salo (v.Ferro) van Lynne Maas, en van de in Frankrijk in de Prix St.Georges geklasseerde Denver W (v.Westpoint).

Bij de springmerries was het Zirocco Blue VDL-dochter Havanna (uit Cereedom VDL elite IBOP-spr v.Chin Chin, f/g G.A.M. Korbeld uit Nijverdal) met de hoogste punten: 79,5 waaronder een 8,5 voor vermogen. De merrie werd na afloop op de Centrale Keuring op de eerste plaats gezet en is vandaag daarmee keur geworden. “Deze merrie heeft veel progressie gemaakt op het centrum, ze heeft zich goed ontwikkeld. Met name met haar vermogen viel ze op, maar ook kreeg ze achten voor diverse andere onderdelen.” Een volle zus van Cereedom is internationaal 1.30m geklasseerd.

Bij de Centrale Keuring voor de dressuurmerries kwam Isabell (Negro uit Marloes keur prest sport-dr v.Balzflug, fokker A.J.F. Groot-Kormelink uit Winterswijk Henxel) van S. Duinstra uit Eastermar op kop. De grote, royaal ontwikkelde merrie heeft een goed achterbeengebruik en een goed gevormde voorhand. Tijdens de EPTM-test scoorde ze 78 punten in totaal. Isabell’s moeder bracht al meerdere paarden op Z-niveau en hoger, zo is S.Rappe (v.Ronaldo) in Polen Grand Prix-geklasseerd onder Michal Rapcewicz.

Jurylid Nella Bijlsma beoordeelde voor het eerst een EPTM-test: “We hebben een grote brede middengroep gehad, zonder echte uitschieters. Wel hebben veel merries veel progressie gemaakt de laatste weken waardoor ze toch mooi hebben kunnen slagen.”

Meer informatie over de EPTM

EPTM-agenda

Eregalerij Goed Getest

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website