KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

De door Caroline Poels-Devos opleidde Larino-zoon Apart boekte met Pieter Devos zijn eerste 5*-Grand Prix overwinning in Bordeaux. Het hing al een tijd in de lucht gezien de constante goede prestaties van het fokproduct van Stal Hendrix. De KWPN-erkende hengst Chaman werd knap derde.

Een jaar geleden nam Pieter Devos de teugels van de Larino-zoon Apart over van zijn vrouw Caroline Poels-Devos, die met hem onder meer achtste werd op het NK Senioren in 2015. Paul Hendrix fokte de fanatieke vosruin uit de stb-ext prestatiemerrie Petroesca (v.Burggraaf) en zette hem als jong paard in training bij de dochter van René Poels. “Apart heeft mij altijd het gevoel gegeven het grote werk aan te kunnen en daarom zijn we ook eigenaar van hem geworden. Met hem heb ik een aantal mooie wedstrijden mogen rijden maar met één paard op dat niveau sta je niet sterk. Daarom heb ik in overleg met Pieter besloten Apart door te schuiven, want bij hem komt hij helemaal tot zijn recht”, vertelde Caroline Poels enkele maanden geleden. Met Pieter Devos won Apart vorig jaar de tweesterren Grote Prijzen (1.45m) van Gent en Lanaken en deed hij al enkele malen ervaring in 5* Grand Prix op.

Chaman derde
In Bordeaux wisten zeven van de 32 combinaties de barrage te bereiken, onder hen grote namen als Steve Guerdat, Ludger Beerbaum en Bertram Allen. Maar ondanks dat Apart op dit niveau nog niet erg ervaren is, zette hij met regerend kampioen Pieter Devos de beste prestatie neer. Goed voor bijna 38.000 euro. “Apart heeft het geweldig gedaan! Het is een paard met een sterke persoonlijkheid en veel karakter. Hij vecht voor me en ik hoop dat ik hem komend seizoen kan gaan rijden in Global Champions Tour wedstrijden of Nations Cup wedstrijden. Ik denk dat hij er klaar voor is en ben heel blij met zo’n paard”, reageerde Devos enthousiast. Ook Ludger Beerbaum leverde een snelle nulronde af met de 18-jarige KWPN-erkende hengst Chaman (Baloubet du Rouet uit Jadied stb van I Love You, fokker Boa Agriculture uit Enschede) en pakte zo de derde prijs.

Jenneke Smit voor KWPN

Agenda

Bijgewerkt EPTM examen, KWPN-centrum Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stoeterij Tewis & van Kooten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Start verrichtingsonderzoek tuigpaardhengsten 50 dagen tuigpaardhengsten, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Indoor Brabant, ‘s-Hertogenbosch (NED) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Start verrichtingsonderzoek rijpaardhengsten 70 dagen, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stal Brouwer Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Stamboekkeuring Den Hout dressuur (NB) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website