KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

In de zwaarbevochten Grand Prix (1.60m) van CSI5* Wellington bleven slechts drie duo’s dubbel nul. Onder hen Luiz Francisco de Azevedo met de Verdi-zoon Comic en Catherine Nicole Tyree met de eerder door Harrie Smolders gereden Bokai (v.Up to Date).

Daarmee deden KWPN’ers opvallende zaken in het hoofdnummer in Wellington deze week, die op naam kwam van Kent Farrington met de BWP’er Gazelle (v.Kashmir van ’t Schuttershof). “Voor mij voelt het als een overwinning, om als tweede te eindigen achter Kent”, vertelde Luiz Francisco de Azevedo, die een topprestatie leverde met de Verdi-zoon Comic (uit Ursel W van Heartbreaker, fokker H.A. Heijmerink uit Hengelo). “Ik ben echt heel gelukkig met dit resultaat én met mijn paard. We kochten Comic als zesjarige en ik heb hem opgeleid tot het 1.60m-niveau. Het is altijd mijn doel geweest om tot resultaten als deze te komen, dus daar moet ik God voor bedanken.” Met een mooie foutloze barragerit won het duo 76.000 Dollar.


Eerste CSI5* voor Tyree/Bokai
Sinds juli heeft Catherine Nicole Tyree de eerder door Victoria Gulliksen en Harrie Smolders gereden Up to Date-zoon Bokai (uit Lucky Girl stb van Ferro, fokker D. Tump uit Nieuw Balinge) onder het zadel. “Dit was mijn eerste vijfsterrenwedstrijd met hem. Onze samenwerking bestaat nog niet zo lang dus ik probeerde vlot te rijden in de barrage. Voor mij is het een hele nieuwe ervaring om op dit niveau écht hard te rijden dus het lukte nog niet om alles uit te kast te halen. Met ruiters als Kent Farrington en Eric Lamaze in de barrage wist ik ook dat hier winnen nog niet zou gaan lukken. Ik ging voor een mooie vlotte ronde en Bokai sprong echt fantastisch”, aldus de Amerikaanse amazone die derde werd. Jeroen Dubbeldam wist met SFN Zenith (2e bez., Rash R uit Sascha keur prest van Fuego du Prelet, fokker Herman Voort uit Den Ham) ook door te dringen tot de barrage, maar liep hierin tegen acht strafpunten aan. Het bracht hen op de tiende plaats.

Foto’s Sportfot
Jenneke Smit voor KWPN

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website