KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Nadat Todd Minikus eind januari al twee 1.45m-rubrieken won met de Landor S-zoon Zephyr, was het afgelopen week opnieuw raak voor het succesvolle duo op het Winter Equestrian Festival in Wellington. In zowel het 1.45m als het 1.50m waren ze opnieuw onverslaanbaar.

Zephyr is in eigendom van Ronnie Beard, die hem ruim vijf jaar geleden van Peter Charles kocht nadat hij in Spanje tot beste zevenjarige was uitgeroepen. Hij heeft al met meerdere ruiters verdienstelijk gepresteerd, zoals Michael Dorman en Matt Williams die beide met hem op 1.50m-niveau prijzen pakten. En nu is het de beurt aan Todd Minikus.

Opvallende resultaten
Eind januari boekte Todd al twee overwinningen in 1.45m-rubrieken in Wellington met de door KWPN-inspecteur Bart Henstra gefokte Zephyr (Landor S uit Tobelia elite sport-spr prest van Calvados). Daar voegde hij deze week op vrijdag een zege in het 1.45m, en op zondag de overwinning in het 1.50m aan toe. “Zephyr voelt zich steeds beter bij mijn manier van rijden. Hij is flexibeler in zijn lichaam geworden en komt tot zeer goede prestaties. Een paard dat zelf naar de hindernissen trekt is altijd sneller dan een paard dat je er naar toe moet rijden, en dat soort paarden passen mij heel goed. Zephyr beschikt over die eigenschap, hij is gretig en voorzichtig. En ondanks dat ik hem nog maar weinig heb gereden, begrijpt hij mijn manier van rijden al goed. Of misschien begin ik zijn manier steeds beter te begrijpen. Hoe dan ook, het werkt tussen ons!”

Brighton/Beegien derde in 1.50m
In de op zondag verreden Suncast Classic (1.50m) eindigde Tiffany Foster dubbel foutloos als derde met Brighton (voorheen Beegien SFN, Contendro II uit Van Ed keur IBOP-spr sport-spr van Quick Star, fokker Ed Santing uit Wapenveld). Donderdags stond er ook een klassiek 1.50m op het programma in Wellington en hierin eindigde Alberto Michan met GC Chopin’s Bushi (Contendro II uit Ushi stb van Nairobi, fokkers Gebroeders Van der Steen uit Esch) als vierde, net voor Ben Maher met de volle broer van de KWPN-goedgekeurde hengst Baltic VDL: G&C Don Vito (Quaprice Z uit Nellandra ster pref prest van Jus de Pomme, fokker Engbert van Ittersum uit Giethoorn).

Foto: Sportfot
Jenneke Smit voor KWPN

Agenda

Bijgewerkt EPTM examen, KWPN-centrum Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stoeterij Tewis & van Kooten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Start verrichtingsonderzoek tuigpaardhengsten 50 dagen tuigpaardhengsten, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Indoor Brabant, ‘s-Hertogenbosch (NED) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Start verrichtingsonderzoek rijpaardhengsten 70 dagen, KWPN-centrum, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow Stal Brouwer Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Stamboekkeuring Den Hout dressuur (NB) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website