KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Nog geen maand geleden debuteerde Wynton-zoon Four Legends (uit Vienna elite pref van  Ferro) met klinkende scores in het ZZ-Licht. In Maren-Kessel kwam het fokproduct van de familie Jansen uit Joppe onder Stephanie Kooijman aan de start in het ZZ-Zwaar en won daar met 69,43%.

Een tevreden Kooijman blikt terug: “Four Legends heeft veel geleerd in korte tijd. Het is nog wel onwennig zo’n ZZ-Zwaar-proef, maar Four Legends ging er voor de volle 100% voor. Hij liet al hele mooie stukken zien, vooral de draftour was goed voor hoge punten. Al liep hij in zijn algemeen gewoon een goede proef, ook de pirouettes werden beloond met hoge cijfers.”

WK-selecties
Omdat Kooijman elk paard meteen Lichte Tour mag starten, is de hengst nu klaar voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. “Hij dekt veel en loopt ook nog wat hengstenshows. Zijn welzijn staat voorop, dus Four Legends zal pas weer te zien zijn in de WK-selecties.”

WK Jonge Dressuurpaarden
Waar het voor Kooijman haar debuut zal zijn op het WK voor Jonge Dressuurpaarden, is het voor Four Legends niet de eerste keer. In 2015 liep de hengst met toenmalige amazone Marieke van der Putten naar de zesde plaats en in 2016 werd de KWPN-goedgekeurde hengst geveild tijdens de Excellent Dressage Sales en greep hij met een vierde plaats net naast de medailles.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website