KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

In een ongekend zware Grand Prix van CSI5* Hermès Paris zette Edwina Tops-Alexander dit hoofdnummer naar haar hand met de tienjarige L’Esprit-dochter California. Daarmee verwees ze Pénélope Leprévost met de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme naar de tweede plaats.

Slechts drie combinaties bleven foutloos in het zeer delicate basisparcours, waarin niet minder dan 13 combinaties het voortijdig voor gezien hielden. Alleen winnaar Edwina Tops-Alexander met de door Gerbrand van Beesten en Jan Dunnewind gefokte elite sport-merrie California (L’Esprit uit Olivia elite sport-spr pref van Libero H) en Pénélope Leprévost met de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme (Vigo d’Arsouilles uit Sauterelle de la Pomme van For Pleasure, fokker Haras de la Pomme uit Le Pin) hielden wisten tweemaal een foutloos parcours af te leggen in het imponerende Grand Palais. “Ik kan het haast niet geloven! Het was een heel, heel moeilijk parcours. Maar ik wist precies wat ik moest doen en hoe ik het moest rijden. En ik had wat geluk dat we als laatste starter in zowel het basisparcours als de barrage waren. Mijn merrie was in fantastische vorm. Ze heeft het ontzettend goed gedaan, en al helemaal als je kijkt hoe onervaren ze eigenlijk nog is op dit niveau”, vertelde Edwina Tops-Alexander. “We hebben pas aan zes Grand Prixs deelgenomen samen en dan al zo’n prestatie als deze!”

Finishing Touch Wareslage kranig geweerd
Naast de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme deed ook de recent erkende, met veel vermogen springende Finishing Touch Wareslage (Quival uit Qualita van de Groene Haag van Toulon, fokker K. Berckmoes Liever-Keymeulen uit Waasmunster) met de overtuigend rijdende Juulia Jylas opvallende zaken. In deze loodzware Grand Prix kwamen ze met vier strafpunten over de finish, goed voor de dertiende prijs. Hij is komend seizoen via diepvriessperma beschikbaar.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Finishing Touch Wareslage – KWPN Hengstendatabase

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website