KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

De Britse Charlotte Fry liet afgelopen weekend merken in bloedvorm te verkeren met Lord Leatherdale en diens zoon Everdale.  In Nieuw en Sint Joosland was het oranje lint voor Lord Leatherdale (72,76%), terwijl Everdale het met 72,56% en de tweede plaats moest doen.

“Lord Leatherdale (Lord Loxley uit Fairless P van Ferragamo, fokker W. Pleines uit Uedem) liep een proef zonder fouten”, licht Fry toe. “Ik kon hem heel precies de proef doorsturen en dat maakte het erg leuk om deze wedstrijd te rijden. Zijn makkelijke wissels leverden hoge punten op en ook het drafwerk loopt hij heel fijn door.”

Prettig temperament
Over haar proef met Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska elite EPTM-dres van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) vertelt de amazone dat het veel beter ging dan de vorige keren dat ze de hengst startte. “Hij had een 9 voor de drieërs en ook de uitgestrekte draf werd beloond met hoge cijfers. Het zijn beide hengsten die een  goede instelling hebben. Ze hebben een prettig temperament om mee te werken.”

EK in Roosendaal
Fry komt binnenkort  met beide hengsten van start op het internationale concours in Nieuw en Sint Joosland. De amazone mikt op de Europese kampioenschappen die dit jaar in Roosendaal zullen plaatsvinden. Daarna zal ze haar pijlen op de GP-U25 richten.

Velazquez vierde
In diezelfde rubriek liep ook de KWPN-hengst Velazquez (v.Krack) die sinds kort met Robin Bernoski aan zijn tweede carrière bij de jeugd is begonnen. De schimmel die eerder door Laura Quint naar een zilveren teammedaille en een individuele elfde plaats op het EK voor Junioren werd gereden, scoorde 69,80%.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow hengstenhouderij Kuypers, Nederwetten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website