KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

HOOGE MIERDE – Excellent Dressage Sales (EDS) presenteert vanaf vandaag de volledige collectie voor aankomende editie op haar website. De collectie is dit jaar vollediger dan ooit. Er zit voor ieder niveau wat wils bij, van onbeleerde paarden, talentvolle 5- 6- en 7 jarige dressuurpaarden en paarden van Lichte Tour niveau. Ook zijn de verwachte prijsklassen heel divers. Op zaterdag 15 april komen 36 dressuurpaarden onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts.

Vivaldi, Charmeur en Dream Boy
De Nederlandse hengsten Vivaldi, Charmeur en Dream Boy zijn hoofdleverancier deze editie. Charmeur brengt onder andere Honneur, een opvallende hengst uit D. Esther de Jeu, die op haar beurt uit een moederlijn komt waaruit meerdere Grand Prix-paarden komen. Dream Boy zorgt voor twee opvallend bewegende driejarige hengsten, Jackpot en Julius Ceasar. En Ilaya, een merrie die werd gekroond tot algemeen kampioen van de KWPN-keuring in Zeeland. Ook Vivaldi bracht zijn talenten over op twee driejarige hengsten, Jive en Jaguar. Zijn getalenteerde zoon Escobedo behoort ook tot de collectie, een ZZ-licht geklasseerde ruin die beschikt over veel ‘schwung’ en alle looks.

Jive Star
In de eerste editie van Excellent Dressage Sales werd topper Five Star geveild. Nu is het de beurt aan zijn zoon Jive Star om tijdens de veiling te wisselen van eigenaar.

EDS-team
De collectie is samengesteld door vier gerenommeerde dressuurpaardenkenners: Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans en Joep Schellekens. De samenwerking tussen de vier partners is uniek. “We brengen ieder onze eigen kennis, netwerk en ervaringen in. Samen ben je tot meer in staat dan ieder apart. Ook dit jaar zijn we weer geslaagd. Van onbeleerd bewegingswonder tot Lichte Tour-schoolmaster”, aldus Joop van Uytert.

Persbericht EDS

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website