KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

In de kür op muziek van Indoor Brabant was Hans Peter Minderhoud de eerste ruiter van dit wereldbekerseizoen die de tot dan onoverwinnelijke Isabell Werth wist te verslaan.  De derde plaats was voor de Duitse Jessica von Bredow-Werndl die naast haar teampaard Unee BB (v.Gribaldi) in Zaïre-E (Son de Niro uit Tara elite pref van Jazz) een waardige opvolger lijkt te vinden.  Hun kür werd met 80,26% beloond.

“Het was mijn beste kür ooit”, vertelt Jessica na afloop. “Het waren niet de hoogste punten, maar het gevoel was wel het beste gevoel ooit.  Zaïre-E heeft weel kwaliteit in beweging en de muziek benadrukt haar kwaliteit in de overgangen van piaffe naar passage. Hoogtepunten waren de verzamelde onderdelen zoals de galoppirouettes en de uitgestrekte galop en mijn laatste lijn met piaffe en passage. Al was eigenlijk mijn hele kür van hoog niveau.”

Goede opvolger
Von Bredow-Werndl ziet het fokproduct van Stoeterij Empelaer uit Lage Mierde als een goede opvolger  voor Unee BB. “Ze wordt steeds relaxter  en showt steeds meer haar talent.”  Met beide paarden is de amazone gekwalificeerd voor de wereldbekerfinale in Omaha, maar het is niet ballerina Zaïre-E waarmee ze afreist naar de Verenigde Staten, maar haar showbink Unee BB. “Hij reist gemakkelijk en heeft al eens gevlogen, toch bereid ik me wel met beide paarden voor om te gaan.”

Voice vierde
De vierde plaats was voor de KWPN-hengst Glock’s Voice (v.De Niro) die door Edward Gal naar 78,52% gereden werd.  Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Wynton moesten ten opzichte van de Grand Prix een paar plaatsen toegeven. De Jazz-zoon eindigde op de achtste plaats met 76,42%.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website