KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Na zijn rentree in Nieuw en Sint Joosland maakte de KWPN-hengst Wynton vandaag zijn internationale comeback in het wereldbekercircuit. In de Grand Prix van Indoor Brabant liep de Jazz-zoon Jazz (uit Acacia PROK v.Matador II) met Madeleine Witte-Vrees naar 71,92% en de zesde plaats.  De wedstrijd werd gewonnen door Isabell Werth en Emilio (v.Ehrenpreis).

Het fokproduct van  J.M. Jansen uit Joppe kwam als eerste van start en werd beslist niet overgewaardeerd. “Wynton moet echt een topkarakter hebben om na drie jaar van afwezigheid in deze ambiance zo’n proef te kunnen lopen”, vertelt Madeleine na afloop. “Het voelde allemaal heel makkelijk. De eerste piaffe was heel mooi, de passages gingen goed. In één pirouette sloop een miscommunicatie, maar die andere was weer heel goed. Stappen doet Wynton altijd heel goed, eigenlijk heb ik heel lekker gereden en ben ik dik tevreden.”

Moeilijkheidsgraad
Wynton zal de kür van Cennin gaan lopen omdat vanwege het nieuwe jureringssysteem de oude kür van Wynton niet meer voldoet qua moeilijkheidsgraad. Het plan van Witte-Vrees? “Hetzelfde doen als vandaag, niets meer of minder.”

Foutjes nekken Voice
Het verschil tussen Wynton en Glock’s Voice (De Niro uit Rohbria van Rohdiamant, fokker W. en I. van Gisbergen-Sponselee uit Hooge Mierde) was niet heel groot. Edward Gal reed de zwarte hengst naar 71.24% en de achtste plaats. Foutjes in de uitgestrekte galop en de wissels om de pas nekten de combinatie voor een hogere plaats in het klassement.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website