KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

In een 18-koppige barrage in de VDL Groep Prijs (1.55m) op Indoor Brabant bleek Marc Houtzager heer en meester met de snelle Quidam de Revel-zoon Sterrehof’s Calimero. “Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen”.

Het was een druk bezette barrage, waarin Nederlandse ruiters goede zaken deden. Nipt achter winnaar Marc Houtzager eindigde Jur Vrieling met VDL Glasgow van ’t Merelsnest (v.Nabab de Rêve). Met de tienjarige Sterrehof’s Calimero (2e bez. PROK, Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn BV uit Oud Ootmarsum) pakte Marc Houtzager de hoofdprijs van 15.500 euro. “Sterrehof’s Calimero pakte geweldig aan en ik kon mooi voorlangs naar de dubbel. De uiteindelijke winst heb ik denk ik vooral in de laatste lijn gepakt, daar had ik een voorwaartse afstand en konden we een galopsprong minder rijden”, vertelt de ruiter, die met de Quidam de Revel-zoon eerder dit jaar al de Grote Prijs van CSI3* Drachten won. “Sterrehof’s Calimero heeft eigenlijk geen minpunten. Het is altijd al een heel goed paard geweest en nu hij ouder wordt, is de rijderij ook steeds beter. Hij is in topvorm en beschikt over alles wat je graag ziet bij een toppaard. Hij heeft vermogen, is voorzichtig, laat zich goed rijden en heeft een super instelling. Het jaar is nog lang maar we zijn 2017 heel sterk begonnen!” Het volgende concours dat op de planning staat is de tour in Oliva, waar Marc Houtzager zich zal voorbereiden op het outdoorseizoen met onder andere Sterrehof’s Calimero, die is gefokt uit een volle zus van de KWPN-goedgekeurde keurhengst Ustinov. “Vandaag krijgt Calimero rust en dan hoop ik dat we morgen in de Grote Prijs opnieuw kunnen vlammen!”

De vierde prijs in deze 1.55m-proef ging naar Pénélope Leprévost met de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme (Vigo d’Arsouilles uit Sauterelle de la Pomme van For Pleasure, fokker Haras de la pomme uit Le Pin), die als laatste starter een vlotte foutloze barrage reed.

Jenneke Smit voor KWPN

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website