KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

In Den Dungen was het de zevenjarige KWPN-hengst For Gribaldi  die Dinja van Liere naar de overwinning bracht.  In de eerste ZZ-Zwaar-proef liep de Gribaldi-zoon (uit Kladaula keur pref van Michelangelo, fokkers A. Barneveld uit Bilthoven en J.M. van Uytert uit Heerewaarden) nog naar de vierde plaats en 67%, in de tweede proef kwam de hengst tot net geen 71%.

“For Gribaldi is al langer klaar voor het niveau, al heeft hij niet zoveel wedstrijdervaring”, vertelt Van Liere. “Eigenlijk is er niets wat hij niet kan, toch gaat er door onervarenheid nog wel wat mis. For Gribaldi stapt voor een negen en de verzamelde oefeningen gaan hem ook makkelijk af. Ik denk dat als de africhting verder gevorderd is de pirouettes voor een tien worden. Zijgangen doet hij met veel takt en de wisselseries kosten hem ook weinig moeite. Het kan allemaal nog veel strakker, daar laten we nog punten op liggen”, vertelt de amazone die goed contact heeft met de betrokken fokker.

ZZ-Zwaar-kampioenschap
For Gribaldi is vanaf vierjarige leeftijd onder de hoede van Dinja van Liere. In de beginjaren op stal Hexagon, nu staat de hengst weer op zijn thuisbasis bij Van Uytert.  Sinds kort traint Dinja met de hengst bij Diederik van Silfhout en dat klikt goed. “Diederik heeft voor elk probleem snel een oplossing bedacht, mede dankzij hem maken we nu zo’n sprong voorwaarts.”  De hengst is opgegeven voor de selecties voor de ZZ-Zwaar-kampioenschappen, al betekent dat wel dat de combinatie het WK voor Jonge Dressuurpaarden moet laten schieten.  Niet erg volgens de amazone, want de hengst komt in het ZZ-Zwaar waarschijnlijk beter tot zijn recht.

Grand Prix:  Vivaldo tweede
In de gemengde Intermediaire II/Grand Prix-rubriek had Mirelle van Kemenade de hoogste Grand Prix-score en stond daarmee op de tweede plaats in het klassement. Decor Vivaldo (Polansky uit Reveil V.B. ster pref van Montecristo, fokker Th.J. van Brenk uit Echteld)kwam ondanks een flink juryverschil tot 68,80%

Lichte Tour: Everdale overtuigt
In de Lichte Tour was het de KWPN-hengst Everdale ,(Lord Leatherdale uit Aliska elite EPTM-dres van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) die, na zijn winnende debuut verleden week, weer de hoogste score wist neer te zetten. Onder de Britse Charlotte Fry kwam de hengst tot 69,28%.  De KWPN-hengst Zhivago (Krack C uit Orendy ster pref prest van Jazz, fokker Pegasus Stables uit Bentelo) liep met Dinja van LIere een Prix st. Georges die beloond werd met 66,05%.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website