KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Op maandag 13 maart a.s. wordt er in manege ‘De Schutskooi’ in Berlicum de thema-avond ‘de merrie maakt het verschil’ georganiseerd. De rol van een goede merrie uit een goede moederlijn is genoegzaam bekend. We zijn immers altijd op zoek naar die merries die zich in de fokkerij weten te onderscheiden. Voor deze thema-avond zijn weer twee merries gevonden die opvallen door hun nafok. Deze merries en hun moederlijn zullen door Hans Geerts nader worden toegelicht aan de hand van een PowerPoint- presentatie. Natuurlijk zijn de merries en een aantal van hun nakomelingen aanwezig.

Het gaat hier om Animo-merrie Persuasif van Hans van de Oetelaar uit Schijndel. Zij is onder meer moeder van het internationale Grand Prix-springpaard Aspen en de internationale springpaarden Bejing, Zeppelin en D-Day. Laatstgenoemde is aanwezig onder het zadel van de Colombiaan Fabian Gomez. Ook de nog jonge Highlight zal onder het zadel van Annamarie Bergstra gepresenteerd worden.

De andere merrie is Oronia van Jan van Boven uit Sint Michielsgestel. Deze Jazz-merrie is natuurlijk bekend als moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Don Tango B en de helaas veel te vroeg overleden Vontango B. Van de nafok van Oronia zullen de NMK-merrie Imani B onder Rob van Puijenbroek, Haley B onder Marlou de Ruijter en het Lichte tourpaard Christon B onder Maarten van den Donk aanwezig zijn.

Deze avond is een interessante mix van sport en fokkerij en voor iedereen toegankelijk. Aanvang 20:00 uur.

Kijk voor meer info op de Regiosite.

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website