KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Op de 50e editie van Indoor Brabant stuurde Leopold van Asten zijn gretige Heartbreaker-zoon VDL Groep Zidane naar de zege in de Grand Prix. Wout-Jan van der Schans met Capetown (v.Oklund) en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) maakten het Nederlandse podium compleet.


Met twaalf ruiters uit de mondiale top 20 kon Indoor Brabant rekenen op een fantastisch deelnemersveld in de Grand Prix. Parcoursbouwer Louis Konickx had voor hen een technisch uitdagend basisparcours in petto, waarin diverse gevestigde namen niet wisten te finishen. Als 24e deelnemer was Wout-Jan van der Schans met zijn Oklund-zoon Capetown (uit Santha van Carlino, fokker Frits van Os uit Uden) de eerste van zeven die zich wist te plaatsen voor de barrage. In deze beslissende ronde zette hij direct een sterk gereden foutloze ronde neer, waarop het gros van de combinaties zich stukbeet. Het bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats, net achter de in topvorm verkerende Leopold van Asten met het paard waarmee hij zich ook heeft gekwalificeerd voor de Wereldbekerfinale: de Heartbreaker-zoon VDL Groep Zidane N.O.P. (3e bez, uit Colanda stb pref prest van Calando I, fokker Frank Kok uit Etten). “Het was een hele serieuze proef. Technisch, hoog en alles zat erin. Na het parcourslopen besloot ik mijn plan nog te wijzigen en dat pakte goed uit. VDL Groep Zidane sprong heel goed. Dat gevoel gaf hij me bij het losrijden al en in het basisparcours kwamen we nergens in de problemen”, vertelt Van Asten. “Met een barrage van slechts zeven combinaties heb je niets te verliezen dus ik besloot er vol voor te gaan. En het liep vanaf de eerste galopsprong! Ik nam risico, Zidane sprong geweldig en dat zorgde voor deze overwinning. Mijn speciale dank gaat uit naar mijn goede vriend Wim van der Leegte, die al 16 jaar mijn sponsor is en ik hoop daar nog vele jaren aan toe te kunnen voegen.”

Topprestatie voor Calimero
Na de winst in het 1.55m vrijdag, de eerste kwalificatieronde voor deze Grand Prix, leverde Marc Houtzager opnieuw een topprestatie met de snelle en voorzichtige Quidam de Revel-zoon Sterrehof’s Calimero (2e bez, uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn uit Oud Ootmarsum). Met een uitstekend gereden barragerit maakte hij het Nederlandse podium compleet en breidde hij zijn palmares opnieuw uit. Drie Nederlandse ruiters op drie KWPN’ers waren de enige dubbele nullers in deze memorabele hoofdrubriek.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto’s Dirk Caremans

Agenda

Keuringen 2017 Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Hengstenshow DSC Group – Hengstenhouderij Arjan Bekkers – Hengstenstation Cees van den Oetelaar Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige springhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling springhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Wereldbekerfinales dressuur en springen, Omaha (USA) Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Bijgewerkt Aanlevering 4-jarige dressuurhengsten 50 dagen Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website
Tussenbeoordeling dressuurhengsten Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website