KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Fokadvies

Een fokadvies van een KWPN-inspecteur is een uitgelezen kans om te komen tot een optimale hengstenkeuze afgestemd op de specifieke eigenschappen van uw merrie en uw eigen wensen.

Fokadvies op het KWPN-centrum in Ermelo
Na het succes van de afgelopen jaren worden de fokadviesbijeenkomsten op het KWPN-centrum ieder jaar rond maart gehouden. KWPN-inspecteurs van de fokrichtingen rijpaard (dressuur en springen), tuigpaard en Gelders paard zullen aanwezig zijn om u van een fokadvies te voorzien. Uw merrie zal eerst buiten op het harde worden voorgesteld en toont daar stap en draf aan de hand. Vervolgens gaan de rijpaardmerries en Gelderse merries in de binnenbak vrij bewegen en/of vrij springen. Aan de hand van de wensen van de eigenaar en de beschikbare informatie van de merrie(lijn) zal een aantal suggesties voor hengstenkeuze worden gedaan.

De kosten voor dit uitgebreide fokadvies bedragen 40 euro voor leden en 55 euro voor niet-leden. Opgave kan per e-mail via brouwer@kwpn.nl of telefonisch via nummer 0341-255 568 onder vermelding van het levensnummer van de merrie en, indien van toepassing, uw lidnummer. Informatie over de beschikbare goedgekeurde en erkende KWPN-hengsten vindt u in de KWPN Hengstendatabase. Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij Mathilde Brouwer, e-mail brouwer@kwpn.nl of telefoonnummer 0341-255568.

Online fokadvies
Ook is het mogelijk om een digitaal fokadvies op te vragen bij de KWPN-inspecteurs.

  • KWPN-leden kunnen een online fokadvies aanvragen in MIJN KWPN (kosten: 25 euro).
  • Niet-leden kunnen gebruik maken van onderstaand formulier (kosten: 45 euro).

Aanmelden online fokadvies (niet-leden)

  • Prijs: € 45,00
  • Let op: dit formulier is bedoeld voor niet-leden. KWPN-leden kunnen een online fokadvies aanvragen in MIJN KWPN.