KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

IBOP

De IBOP (Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden) is bedoeld om inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van een paard voor de sport. De IBOP is een ééndaagse test, waarbij uw merrie door een eigen ruiter/menner wordt voorgesteld. Vanaf een leeftijd van 32 maanden kan een merrie deelnemen aan de IBOP. Door deel te nemen aan een aanlegtest krijgt de fokker meer informatie over de spring-/bewegingskwaliteiten van zijn merrie.

Kalender IBOP

Deelname
Bijna alle KWPN-regio’s organiseren IBOP-proeven voor rijpaarden. De IBOP voor Gelderse paarden wordt een keer per jaar in november gehouden. De IBOP voor tuigpaarden vindt plaats in het voor- en in het najaar.
Voor deelname aan de IBOP is het van belang dat u op de hoogte bent van alle richtlijnen en regels omtrent de aanlegtest. In de reglementen vindt u alle benodigde informatie. Lees deze informatie van te voren zorgvuldig door. Aanmelden kan via het MIJN KWPN. Deelnemers moeten zich ter plaatse melden voor het hoofdstelnummer en als het paard wordt aangeboden voor stamboekopname dient het registratiebewijs ingeleverd te worden op het secretariaat. In de tarievenlijst vindt u de kosten voor deelname.

IBOP dressuurpaarden

IBOP springpaarden

IBOP Gelderse paarden

IBOP tuigpaarden