KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Fokkerij

Het KWPN-paard is een Nederlands gefokt sportpaard met internationale allure. Werkwillig en onverschrokken. Fysiek en mentaal ijzersterk en gefokt voor prestaties op het allerhoogste niveau. Maar ook betrouwbaar, makkelijk in de omgang en een streling voor het oog van de liefhebber. De klasse van het KWPN-paard is wereldwijd bekend en geroemd. Met een 22.000 leden en circa 10.000 veulens per jaar, is het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld. Fokkers van KWPN-paarden weten de juiste match te maken door de eigenschappen van merries en hengsten bij elkaar te zoeken. Zo proberen ze om de perfecte nakomeling te fokken. Dat proces is de factor geluk allang voorbij. Het komt aan op inzicht en ervaring. KWPN-paarden worden gefokt voor sportprestaties op het allerhoogste niveau.

Het KWPN is de Nederlandse fokkerijorganisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Fokkers van KWPN-paarden hebben voor hun merries de keuze uit een select aanbod van de allerbeste hengsten. Om het gebruik van goede merries te stimuleren, kunnen de merries predicaten krijgen voor bijvoorbeeld exterieur, prestatie en gezondheid, maar ook op basis van de prestaties van hun nakomelingen.

De klasse van het KWPN-paard is wereldwijd bekend en geroemd. En zeer succesvol, al jarenlang neemt het KWPN een toppositie in op de stamboekranglijsten van de internationale overkoepelende fokkerijorganisatie WBFSH. Dit wil zeggen, dat de Nederlands gefokte paarden in de internationale paardensport bijzonder veel successen boeken.

Fokrichtingen

Fokwaarden

Genoomfokwaarden

Boeken en registers

Welzijn

Gezondheid