KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

Het KWPN-centrum

Aan De Beek 109 in Ermelo ligt sinds 2013 het nieuwe KWPN-centrum, op het terrein van de hippische sportbond KNHS. Hiermee kwamen twee lang gekoesterde wensen in vervulling: een eigen centrum van en voor de KWPN-fokkers, en een nauwere samenwerking met de sport. Fokkerij en sport zijn zichtbaar en onlosmakelijk met elkaar verbonden; het kloppend hart van hippisch Nederland.

Het eigen centrum is van de leden en voor de leden. De verrichtingsonderzoeken voor hengsten en merries (EPTM) vinden volledig in eigen beheer plaats. Er worden nieuwe activiteiten op het gebied van afzetbevordering ontwikkeld en ‘Ermelo’ wordt het ontmoetingscentrum voor fokkers en buitenlandse gasten die geïnteresseerd zijn in KWPN-paarden, met als hoogtepunt natuurlijk de jaarlijkse KWPN Kampioenschappen.

Het nieuwe KWPN-centrum telt 42 ruime (3.5 x 4m), lichte stallen, voorzien van een buitenluik. De boxen hebben elk een kast aan de voorzijde, waar bijvoorbeeld het halster en het hoofdstel kan worden opgeborgen. De inpandige binnenbaan meet 14 bij 24 meter en kan onder meer gebruikt worden voor het longeren van paarden, vrijspringen of vrijbewegen en zadelmak maken. De inpandige stapmolen biedt ruimte aan vier paarden. Er zijn diverse ruime was- en poetsplaatsen aanwezig om de paarden hun dagelijkse verzorging te kunnen geven. Buiten liggen enkele paddocks.

De van de KNHS overgenomen Prins Willem Alexanderhal is voorzien van een nieuw dak met lichtdoorlatende platen en een lichtstraat in het midden en een nieuwe bodem.

Het KWPN-centrum in het kort:
–  42 stallen
–  1 quarantainebox
–  Binnenbaan van 14 bij 24 meter voor losgooien/longeren/zadelmak maken
–  Binnenmanege van 25 bij 60 meter (Prins Willem Alexander-hal)
–  Stapmolen voor 4 paarden
–  Diverse paddocks
–  Diverse was/poetsplaatsen
–  Zadelkamer
–  Juryruimte
–  Kantine voor grooms en ruiters
–  Slaapruimte voor grooms
–  Dierenartskamer
–  Wasmachineruimte
–  Voerruimte
–  Voersilo’s

Contact en route

Foto: Jacob Melissen