KWPN.nl

Hét platform voor de Nederlandse sportpaardenfokkerij

KWPN in het buitenland

Het succes van het KWPN-paard is ook over de grens ontdekt. In Noord-Amerika en in het Verenigd Koninkrijk zijn fokkers enthousiast over het KWPN-paard.

Buitenlandse keuringen

Ook nadat een geïnteresseerde een paard gekocht heeft probeert het KWPN betrokken te blijven en de klanten te informeren. Zo kan een buitenlandse klant lid worden van het KWPN waarna het Engelstalige KWPN international magazine wordt toegestuurd. Voor leden in het Verenigd Koninkrijk worden daarnaast ook evenementen en keuringen georganiseerd. Zo kennen we daar de College Day, een informatiedag voor fokkers, wordt er jaarlijks een Pavo Cup voorselectie georganiseerd en zijn er keuringen voor veulens, jonge paarden en merries, zodat ook de grote groep Britse fokkers van KWPN-paarden feedback kunnen krijgen van onze inspecteurs en hun merries predicaten kunnen verdienen. In Amerika heeft het KWPN een dochterstamboek in de vorm van het KWPN in Noord Amerika. Ook voor de keuringen aldaar levert het KWPN inspecteurs.

KWPN-NA

Het KWPN-NA is de dochterorganisatie van het KWPN, die in Noord-Amerika het fokprogramma van het KWPN uitvoert. De organisatie is een buitenlandse afdeling van het KWPN maar een volwaardige, zelfstandige organisatie die middels een licentie verbonden is aan het KWPN. In de USA en Canada worden jaarlijks in september diverse keuringen georganiseerd. Tijdens deze keuringen worden veulens en oudere paarden beoordeeld voor stamboekopname en de IBOP, met ook competities voor jonge dressuur-, spring- en hunter paarden. De keuringen zijn opengesteld voor paarden van KWPN-NA-leden.

De bij de afdeling Noord-Amerika geregistreerde paarden hebben dezelfde status als bij het KWPN-geregistreerde paarden. Dit geldt niet voor KWPN-NA-licensed hengsten.

Meer informatie: www.kwpn-na.org

KWPN UK

In het Verenigd Koninkrijk is een actieve groep fokkers lid van het KWPN. Voor deze groep organiseert het KWPN ook over de grens allerlei activiteiten, zoals keuringen, wedstrijden en studiedagen.

Elke zomer organiseert het KWPN keuringen in het Verenigd Koninkrijk. Leden van het KWPN zijn welkom met hun paarden op deze keuringen. KWPN-merries kunnen hier opgenomen worden in het stamboek en veulens, jaarlingen en tweejarigen kunnen worden geïnspecteerd.

Sinds 2012 organiseert het KWPN een Pavo Cup-voorselectie op het internationale dressuurconcours in Hartpury. Via deze weg kunnen ook in Engeland verblijvende paarden zich plaatsen voor de halve finale in Ermelo.

Volg KWPN in the UK via Facebook: www.facebook.com/KWPNintheUK