Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Twee Nederlanders eindigden op het podium van de Global Champions Tour-Grand Prix van CSI5* Rome. Harrie Smolders won met Don VHP Z (v.Diamant de Semilly) en Maikel van der Vleuten reed VDL Groep Arera C (v.Indoctro) souverein naar de derde plaats.

Zeven combinaties bleven in beide omlopen van de Grand Prix foutloos. Zes daarvan raakten ook in de barrage het hout niet. Als enige dook Harrie Smolders onder de 34 seconden en greep daarmee bijna 130.000 euro met Don VHP Z. Maikel van der Vleuten verdedigde de vaderlandse driekleur eveneens met verve en sprong met VDL Groep Arera C sport-spr (Indoctro uit Vera C ster v.Voltaire, fokker J.J.A.C. Coppelmans uit Nuenen) naar de derde prijs.

Wegens hevige storm werd de Grand Prix in plaats van zaterdag op zondag verreden. De 1.55m-rubriek die op zondag gepland stond kwam daarmee te vervallen.

In de finale (1.45m) van het CSI2* bereikte Sarah Hubbard dankzij een foutloze ronde de zevende plaats met Coline stb EPTM-spr sport-spr (Vittorio uit Udine ster prest v.Voltaire, fokker Familie Breukink uit Doesburg). Met een foutje kwam Nicola Pohl uit op de tiende plaats met Walona 15 sport-spr (Quasimodo Z uit Orette ster v.Silvio II, fokker P.W.A.M. van Beers uit Oost West en Middelbeers).