Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

De beste tien ruiters teken elkaar laten strijden, dat staat garant voor prachtige sport. Dat werd dit weekend bewezen in de 18e editie van de Rolex IJRC top 10-finale, waarin Steve Guerdat de hoofdprijs won met Alamo (v.Ukato).

De prestigieuze wedstrijd is verreden op het CSI5* in Genève. De ruiters kregen een 1.60m-parcours voorgeschoteld dat over twee rondes direct op tijd verreden werd. Niemand kon tippen aan de razendsnelle rit van de Zwitserse Steve Guerdat met de door Daan Nanning gefokte Alamo (stb.naam Dorian ster IBOP-spr, Ukato uit Mariona ster sport-spr prest van Equador). “Ik heb Alamo echt toegewerkt naar deze finale. Van nature is hij wat nerveus maar ik had gelijk een goed gevoel tijdens het losrijden en de eerste ronde. Daarom besloot ik er in de tweede ronde echt voor te gaan. Hij werkte fantastisch mee dus ik ben heel erg trots op hem!”, reageerde de winnaar na afloop.

Als vierjarige nam de ruin deel aan de IBOP en slaagde daarvoor met 83 punten. Voor zowel techniek, vermogen, instelling, rijdbaarheid en bewerkbaarheid als de aanleg als springpaard gaven de juryleden hem destijds al een 8,5.