Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Gisteren schreef Ben Maher de Rolex Grand Prix in Windsor op zijn naam. Tijdens het 1.60m-parcours zat de Britse springruiter in het zadel van de 12-jarige KWPN'er Explosion W (Chacco Blue uit Uarina ster prest sport-spr van Baloubet du Rouet, fokker W. Wijnen uit Berlicum). De combinatie raakte het hout niet aan en noteerde de snelste tijd in de barrage van 35.16 seconden. Met deze prestatie won de combinatie 125.000 euro.

Harry Charles behaalde de zesde plaats met Borsato (Contendro I uit Unifee stb van Nijinski, fokker J. Kleene uit Ruinen). De combinatie liet alle balken in de lepels liggen en finishte in 38.21 seconden.

GCT Valkenswaard
Begin vorige maand won de Brit in Valkenswaard, onder het toeziend oog van fokker Willy Wijnen, ook al de Global Champions Tour Grand Prix. De fenomenale barrage van de twee was twee seconden sneller dan die van de nummer twee.