Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Op het EK Springen in Riesenbeck (Duitsland) werd een prachtige individuele zilveren medaille bemachtigd door de Zwitser Martin Fuchs en zijn schimmel Leone Jei (v.Baltic VDL).

65 paarden waren afgereisd naar Riesenbeck om deel te nemen aan het EK. Van deze 65 paarden zijn er 7 KWPN geregistreerd. Op woensdag 1 september vond de eerste kwalificatie plaats voor de landenwedstrijd, gevolgd de tweede kwalificatie op donderdag. Vrijdag werd de finale van de landenwedstrijd verreden. Zwitserland won overtuigend brons (met KWPN’er Leone Jei), Duitsland won zilver en België brons. Zaterdag was een rustdag en zondag werd er gestreden om de individuele medailles.

De deelnemende KWPN’ers waren:

Leone Jei
Een prachtige prestatie van de Zwitser Martin Fuchs en de schimmel Leone Jei (stb. naam Hay El Desta Ali van Baltic VDL uit Dara ster pref IBOP-spr PROK van Corland, fokker G.M. van Mersbergen uit Udenhout) Op de openingsdag in het 1.50m werd de combinatie vijfde met 1,31 strafpunten. Op donderdag in de tweede kwalificatie van de landenwedstrijd wisten ze zelfs op te klimmen naar de eerste positie. Ook in de finale van de landenwedstrijd bleven ze aan de leiding. Zondag werd de individuele finale verreden. De schimmel kreeg in beide parcoursen vier strafpunten. De schimmel keerde met een zilveren medaille huiswaarts!

Ermindo W
De grote bruine ruin Ermindo W (Singapore uit Aziza-W elite sport-spr PROK van Carinjo, fokker A.P. de Wit uit Reuver) werd gereden door de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. In de eerste proef deden ze goede zaken door op de elfde plaats te eindigden met 1,96 strafpunten. Door een foutloze ronde in de eerste proef van de landenwedstrijd werden ze derde. In de tweede proef vielen er twee balken. Tijdens de individuele finale op zondag viel er in de eerste omloop een balk, wat een 13e plaats opleverde.

Conquestador
De Italiaan Antaonio Maria Garofalo wist met Conquestador (Nabab de Reve uit Melissa stb prest van Farmer, fokker J. Pennings uit Berlicum) op de openingsdag te finishen met 6,10 strafpunten. Ze werden daarmee 40e. Tijdens de tweede proef kwamen er acht strafpunten bij waardoor ze met 14,10 strafpunten op de 44e plek kwamen. Tijdens de finale van de landenwedstrijd kwamen er vijf strafpunten bij maar klommen ze op naar de 38e positie.

Faquitol-S
De Verdi TN-zoon Faquitol-S (uit A Capitola-S ster prest IBOP-spr sport-spr PROK van Carolus II, fokker Fam van Straaten uit Den Ham) werd op het EK gereden door de Hongaar András Kövy Jun. Tijdens de openingsproef op woensdag werden ze 43e met 6,56 strafpunten. Tijdens de tweede omloop kwamen er zeventien strafpunten bij wat hen een 57e plek opleverde.

Sterrehof’s Calimero
Marc Houtzager reed Calimero 2e bez. PROK (Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn BV uit Oud Ootmarsum) naar een negende plaats in de openingsproef met 1,65 strafpunten. Tijdens de tweede proef kwamen er acht strafpunten bij waardoor de combinatie zakte naar de 29e plaats. In de finale van de landenwedstrijd reden ze een knappe nul ronde en kwamen daarmee uit op de vijftiende plek. Marc besloot om geen individuele finale te rijden.

Gylord
Jan Stetina kwam met zijn hengst Gylord (Mylord Carthago uit Rachel M reg. A prest van Cash, fokker W.M. Jansen uit Hoog-Keppel) uit voor Tsjechië. In de eerste omloop reed de combinatie 8,27 strafpunten bijeen. Tijdens de tweede omloop werd het parcours beëindigd.

Gangster v/h Noddevelt
De eveneens voor Tsjechië uitkomende ruiter Vladimir Tretera zat in het zadel van Gangster v/h Noddevelt (Eldorado van de Zeshoek uit een dochter van Careful, fokker A. van Rooy uit Berlicum). Na de eerste omloop stond de combinatie op een 37e plaats met 5,68 strafpunten. Tijdens de tweede omloop kwamen daar nog 17 strafpunten bij.

Foto Leone Jei: Dirk Caremans