Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Liesje Vrolijk behaalt samen met de KWPN-hengst Farfan M twee podium plekken tijdens de Mediterranean Equestrian Tour 2022 in Olivia, Valencia in Spanje. Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag stond Vrolijk samen met Farfan aan de start. Hierbij behaalde ze een eerste, tweede en zesde plek en daarmee twee keer prijs voor de combinatie.

Donderdag 20 januari
De eerste dag dat de combinatie van start zijn gegaan behaalde Vrolijk samen met Farfan M (Cantos uit Nikita ster pref prest van Lux, fokker J.C. Mailly uit Boijl) de tweede plek in de CSI 3*-1.30m 2-fasen. De combinatie reed twee foutloze rondes maar miste met 1,52 seconden verschil net de eerste plek op het podium. KWPN-merrie Jestinov (Carrera VDL uit Festinov ster IBOP-spr sport-spr van Ustinov, fokker A. Vos uit Rouveen) werd met 29,30 seconden op de klok vierde.

Vrijdag 21 januari
De tweede dag was het hoogtepunt voor de combinatie. In het CSI 3*-1.35m werd er gereden op klok. Hier waren Vrolijk en Farfan M de snelste van de 54 deelnemers en behaalde de overwinning door 1,57 seconden sneller te zijn dan hun voorganger. Verder in deze wedstrijd eindigde de KWPN-merrie Isabelle II-S (Eldorado van de Zeshoek uit Deciebelles ster sport-spr PROK van Quite Easy I, fokker Fam. van Straaten uit Den Ham) op de vijfde plek en de KWPN-merrie Dana (Corland uit Wanda PROK van Faldo, fokker S. Bijzitter uit Donkerbroek) op de zevende plaats.

Zaterdag 22 januari
Op de zaterdag was er voor de combinatie geen zicht op het podium maar wel een plek in de top 10. In de CSI 3*-1.40m 2-fasen eindigde Vrolijk en Farfan M met twee foutloze rondes op de zesde plaats. Verderop in de uitslagen lijst was de KWPN-merrie Iwalinde (Zirocco Blue VDL uit Zwalinde elite prest EPTM-spr sport-spr PROK van Corland, fokker T. Alma uit Zwaagwesteinde) nog op de dertiende plaats geëindigd.

Foto Farfan M (hier nog onder Bart Bles): Dirk Caremans