Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

De KWPN-hengst Gullit HBC (Cantas uit C’est la Vie keur IBOP-spr sport-(spr) van Namelus, fokker Hans de Roover uit Strijbeek) pakte afgelopen zaterdag een mooi succes tijdens CSI2* De Peelbergen in Kronenburg. De hengst eindigde onder de Mexicaan Ernesto Canseco op een derde plek in het klassement.

De winnaar van het klassement was de Ierse Diarmuid Howley die samen met de merrie Be Aperle VA (v.Clarimo) de snelste tijd neer zette in het 1,45m parcours. Met 59,45 seconden was hij onverslaanbaar. Gullit HBC en Ernesto Canseco bleven in de barrage foutloos in 63,64 seconden. Dit was goed voor de derde plaats. Wie ook foutloos bleef was de KWPN-ruin Emmerton (Silvio I uit Artuna prest sport-(spr) van Sam R, fokker C. van de Beek uit Hooglanderveen). Onder de Nederlander Lars Kersten finishte hij in 64,40 seconden. Hiermee eindigde de combinatie als vijfde. Tot slot was er nog een elfde plaats voor Megan Laseur en de KWPN’er Ironman (Dallas VDL uit Cheliza G Z van Chellano Z, fokker J. Laseur uit Soest).