Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Na een snelle en foutloze eerste ronde met  Dolinn N.O.P. (Cardento uit Olinn elite prest PROK van Lux, fokker J.A.J. Hoppenbrouwers uit Wintelre) in de City of Barcelona Trophy, eindigde Harrie Smolders vrijdagavond uiteindelijk op de tweede plaats in deze 1.55m-rubriek. Andre Thieme was met Conacco (v.Conoglio) in de tweede ronde van deze rubriek het snelst en ging er met de overwinning vandoor.

Het Duitse duo was met de tijd van 49.93 seconden bijna anderhalve seconde sneller dan Smolders met de veertienjarige KWPN-merrie. Smolders was op zijn beurt ruim anderhalve sneller dan Megane Moissonnier met Cordial (v.Casall), die op de derde plaats eindigde. De Franse amazone kwam in 53.08 seconden aan de finish en was de derde en laatste, die beide rondes foutloos bleef.

Top tien
De top tien werd verder compleet gemaakt door Timm Kyle met Farezzo (Arezzo VDL uit Cum Laude vb sport-spr van Van Gogh, fokker A. van de Vin uit Heeze) op de tiende plaats. Farezzo zet zijn carrière voort onder Timm Kyle die de teugels heeft overgenomen van Beth Underhill. Kyle debuteerde met de KWPN'er eind vorige maand in de 2* wedstrijd in Deurne.