Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

In Oslo werd zaterdagavond de belangrijkste rubriek van de dag, een 1.60m-parcours met barrage, gewonnen door de Braziliaan Modolo Zanotelli met zijn toppaard VDL Edgar M (Arezzo VDL uit Aramee O.A. ster van Marlon, fokker E. en M. Meijer uit Den Ham). Hij verdreef Daniel Deusser met Kiana van het Herdershof (v.Toulon) en Gerrit Nieberg met Blues d'Aveline (v.Baloussini) naar het tweede en derde plan.

Parcoursbouwer Peter Lundstrom had in deze rubriek een parcours neergezet van 1.60m hoog met 13 hindernissen waaronder een dubbel- en een driesprong. Voor de winnaar lag er ruim 25.000 euro klaar waarmee het de een na hoogst gedoteerde rubriek van het concours is. Voor de barrage hadden zich zeven combinaties geplaatst die in de beslissende ronde zeven hindernissen en acht sprongen te verwerken kregen.

Barrage
Als eerste zette Gerrit Nieberg in de barrage de nul op het bord en daar deed hij 38.18 seconden over. Andreas Schou wist met Independent (v.Diamant de Revel) die score te evenaren maar in tijd moest hij 0.59 seconden toegeven en werd daarmee vierde. Daniel Deusser wist als een na laatste starter in de barrage de leiding net niet over te nemen maar de 37.73 seconden die hij liet noteren was wel goed voor de voorlopige tweede plaats. Voorlopige aangezien Maikel van der Vleuten nog moest en je hebt nog niet zomaar gewonnen zolang Maikel niet is geweest. Maar met Dywis HH (v.Toulon) reed de Brabander weliswaar een vlotte barrage en ook foutloos maar zijn tijd was niet genoeg voor een plek op het podium.

De zevende plaats was voor Gudrun Patteet met Sea Coast Guinness (Nabab de Reve uit Heminka stb prest sport-spr van Katell, fokkers Frank en Patrice Koster uit Wehl). De combinatie had een snelle tijd van 38.54 seconden, maar noteerde helaas één springfout.