Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Hessel Hoekstra reed vrijdagmiddag naar de overwinning in het 1.50m op Indoor Friesland. Hij reed in het parcours direct op tijd op de twaalfjarige KWPN’er Famariloma (Azteca VDL uit Filoma keur pref prest van Ahorn, fokker MTS J.J.T. Baas en G.A. Baas-Gritter uit Harkema). De combinatie raakte het hout niet aan en zette de snelste tijd op het scorebord van 65,50 seconden. Hoekstra vormt sinds december een combinatie met de merrie, die eerder uitgebracht werd door Kirsten Rikkert en Steven Veldhuis.

Douglas Lindelöw moest in het 1.50m genoegen nemen met de tweede plaats. In het zadel van de 13-jarige Oldenburger Cheldon (v.Chacco-Blue) raakte de Zweed het hout niet aan, maar kwam 0,47 seconden tekort voor de winst. Pim Mulder nam de derde prijs in ontvangst. Met de negenjarige bij Zangersheide geregistreerde Viktor Z (v.Verdi TN) liet hij alle balken in de lepels liggen en passeerde de finish in 67,48 seconden.

Top tien
Frank Schuttert reed de hengst Joviaal ES (Fernando H uit Elegant ster PROK van Casall, fokker E. Schep uit Tull en ‘t Waal) naar plek vijf. Het duo wist foutloos te blijven in het parcours en klokte af in een tijd van 70,07 seconden. Met een tijd van 71,04 seconden waren Kim Emmen en Edgar (Warrant uit Domine ster pref prest van Purioso, fokker T. Kraan Muskens uit Hekendorp) net te langzaam voor een plek in de top vijf. Op plek negen eindigde Caroline Müller met ruin Jack (Marius Claudius uit Bloem stb-ext prest van Padinus, fokker M.J. Hoopman uit Wijhe).