Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jongepaardencompetities

Menu

Blom Cup

Het KWPN Kampioenschap jonge springpaarden om de Blom Cup wordt normaal gesproken tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo verreden. In verband met het coronavirus komen de KWPN Kampioenschappen in 2020 te vervallen. De Blom Cup biedt toeschouwers een blik op de allerbeste vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van Nederland. Om deel te kunnen nemen aan de Blom Cup, dient de combinatie in het bezit te zijn van een geldige startpas van de KNHS. De Blom Cup 2020 wordt verreden op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus a.s. op de Tops International Arena in Valkenswaard en de inschrijvingen zijn inmiddels geopend. De competitie wordt georganiseerd met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM. 

Programma:

Maandag 17 augustus 2020
Eerste onderdeel halve finale 5-, 6- en 7 jarigen

Dinsdag 18 augustus 2020
Halve finale 4-jarigen
Tweede onderdeel halve finale 5-, 6- en 7-jarigen

Woensdag 19 augustus 2020
Finale 4-, 5-, 6- en 7-jarigen

Inschrijven
Inschrijven kan t/m 3 augustus 2020 via Mijn KWPN.

Aanmelden 4-jarigen
Aanmelden 5-, 6- en 7-jarigen

Bent u geen KWPN-lid? Niet-leden kunnen inschrijven via het inschrijfformulier dat u hieronder kunt downloaden.

Registreren
Via de onderstaande links kunt u zich aanmelden voor de evenementen. Let op! De registratie van uw gegevens is verplicht voor uw bezoek aan een (van de) evenement(en). Eigenaren ontvangen nog een e-mail met een aparte link naar de ticketshop.

Voor het Nationaal Kampioenschap – 15 augustus 2020 - kunt u zich aanmelden via deze link
Voor de Blom Cup - 17 t/m 19 augustus 2020 – kunt u zich aanmelden via deze link

Heeft u een ticket gekocht, maar bent u toch verhinderd? Geen probleem, dan kunt u die ticket naar ons terugsturen en maken wij het ongeldig.

Boxhuur
Het is mogelijk om gebruik te maken van stalling op het wedstrijdterrein. De boxhuur bedraagt € 100 excl. btw per dag. Indien de box schoon wordt opgeleverd wordt hierop € 25 excl. btw per dag korting verleend. Korting wordt verleend na inspectie en goedkeuring van de stalmeester. U kunt boxen reserveren d.m.v. het reserveringsformulier hieronder.

Foto: Jacob Melissen (Jub, winnaar Blom Cup 4-jarigen 2018)

Uitvoeringsbesluit 2020
Inschrijfformulier Blom Cup
Reserveringformulier boxen

Vierjarigen

In de halve finale leggen de vierjarige paarden een tabel A springparcours af. De maximale hoogte van de hindernissen is 1.10m. De paarden worden door een jury beoordeeld op de kenmerken springen en het gaan tussen de hindernissen. Deze cijfers worden opgeteld, waarbij het cijfer voor springen dubbel telt.
De beste 25 vierjarigen van de halve finale gaan door naar de finale, waar ze wederom op punten worden beoordeeld. In de finale beginnen de finalisten met een schone lei. Het paard met het hoogste aantal punten in de finale wordt KWPN-kampioen. 

 

Vijf-, zes- en zevenjarigen

De halve finale voor vijf-, zes- en zevenjarigen bestaat uit twee onderdelen. In het eerste onderdeel leggen de paarden een springparcours af volgens tabel A met een vastgestelde toegestane tijd volgens artikel 238.2.a. In tegenstelling tot het bepaalde in het reglement, worden deelnemers met een gelijk aantal strafpunten gelijk geplaatst. In het tweede onderdeel komt de beste 70% uit het eerste onderdeel in actie en leggen de paarden een springparcours af in twee fasen volgens artikel 274.5.f. Het klassement van de halve finale wordt opgemaakt door de strafpunten, die behaald zijn in het eerste en tweede onderdeel van de halve finale, bij elkaar op te tellen.
Het aantal deelnemers aan de finales voor vijf- en zesjarige paarden is 30 en voor zevenjarige paarden 20. Alle paarden beginnen in de finale met een schone lei, dat wil zeggen dat het resultaat van de halve finale geen rol meer speelt voor het klassement van de finale.

Tevens is de finale van de Blom Cup een selectie voor het WK jonge springpaarden eind september in Lanaken. 

​Hengsten

Hengsten, die zijn goedgekeurd bij het KWPN, zijn verplicht om als vijf- of zesjarige deel te nemen.

Winnaars voorgaande jaren

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners