Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Horse of the Year 2019

Tijdens de KWPN Stallion Show in 's Hertogenbosch wordt de 'Horse of the Year 2019' bekend gemaakt en ú kunt ervoor zorgen dat uw favoriet deze titel wint! Stem vanaf dinsdag 10 december mee en laat ons weten naar welk van de genomineerde paarden uw stem uit gaat!
Let op: u kunt maar één keer stemmen.

Stemmen kan van 10 december tot en met 31 december 2019.

De genomineerde paarden:

Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz)

Gefokt door: B. wilschut, Bosschenhoofd

Net zoals vorig jaar is de Rousseau-zoon Blue Hors Zack genomineerd. Met bijna 2.000 publieksstemmen werd hij vorig jaar tweede in de verkiezing. Zal het hem dit jaar lukken? Met zo veel goedgekeurde zonen en nakomelingen op het internationale toneel heeft Blue Hors Zack bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken in zowel de fokkerij als de sport. Hij werd dit jaar vijfde in de wereldbekerfinale en behaalde op het EK in Rotterdam afgelopen zomer driemaal een top 10-klassering. Daarnaast won hij de wereldbekerkwalificatie op Indoor Brabant en de Nations Cup Grand Prix én Kür van Falsterbo.

Bekijk in database

Explosion W (Chacco-Blue x Baloubet du Rouet)

Gefokt door: W. Wijnen, Berlicum

Wat heeft hij dit naar nog niet gewonnen onder Ben Maher? De Super Grand Prix van Global Champions Tour, de individuele titel en teamtitel van de Global Champions Tour, een zilveren individuele medaille op het EK in Rotterdam en een gouden teammedaille op ditzelfde EK. Daarnaast werd hij ook nog derde in Rolex Grand Prix van Aken en gaat hij aan kop in de WBFSH-ranking. Voegt hij hieraan ook nog de titel ‘Horse of the Year 2019’ aan toe? Het is aan u!

Bekijk in database

GLOCK’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh)

Gefokt door: P. van der Vleuten, Sint-Oedenrode

Een prachtig afscheid kreeg GLOCK’s Johnson TN tijdens de KWPN Stalion Show van dit jaar. Zijn laatste publieke optreden onder Hans Peter Minderhoud. Een emotionele Hans Peter Minderhoud bedankte de hengst voor zo veel jaren inzet. Op zijn palmares noteert hij: kampioen van de hengstenkeuring, winnaar van de hengstencompetitie, tweede in de Pavo Cup, vele Lichte Tour successen, winnaar van teambrons op de WEG in Caen, winnaar van Europees teamgoud en individueel brons in Aken en deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Al die jaren en al die successen onder Hans Peter Minderhoud. Recent werd de WBFSH-stamboekranking bekend gemaakt en daarbij ook de Sire Ranking. Johnson staat op een prachtige tweede plaats dankzij de prestaties van zijn nakomelingen en bewijst hiermee opnieuw zijn verervingskracht.

Bekijk in database

Zaïre-E (Son De Niro x Jazz)

Gefokt door: Empelaer Stoeterij, Lage Mierde

De enige merrie in de nominatie is Son De Niro-dochter Zaïre-E. Onder de Duitse Jessica van Bredow-Werndl laat zij zien op 15 jaar nog altijd in topvorm te verkeren. Zo behaalde de combinatie dit jaar in Stockholm een persoonlijke recordscore van 85,83% in de kür op muziek en waren er tien top 3-klasseringen van de veertien starts. Voor volgend jaar staat de wereldbekerfinale op de planning voor deze combinatie.

Bekijk in database

Tangelo van de Zuuthoeve (Narcos II x Laudanum)

Gefokt door: R. Vets, Lier

In 2018 werd hij preferent verklaard wegens de imponeerde resultaten van zijn nakomelingen. Op dit moment maakt onder andere zijn KWPN-erkende zoon Darry Lou reclame voor zijn vader. Zo won hij dit jaar onder Beezie Madden de Grand Prix van Calgary en Wellington, werd hij tweede in de Global Champions Tour van Mexico en werden zij derde in de Nations Cup van Aken en negende in de Rolex Grand Prix van Aken. Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Liverpool werd begin dit jaar gekroond tot de laatste springkampioen van de KWPN Stallion Show.

Bekijk in database

Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf I)

Gefokt door: Veehandel Musterd, Hooge Zwaluwe

De titel ging vorig jaar met bijna 3.000 publieksstemmen naar de nog altijd imponerende en op het hoogste niveau presterende Verdi TN! En ook dit jaar ontbreekt hij niet in de nominatie. Nog altijd is hij succesvol onder Maikel van der Vleuten en laat hij zien met zijn bijna 18 jaar nog prima mee te kunnen draaien in de absolute top. Hij wordt weliswaar selectiever ingezet maar behaalde dit jaar alsnog een zesde plaats in de Grand Prix van Basel, een hele dure tijdfout en daardoor een zesde plaats in de Rolex Grand Slam van Den Bosch, een zevende plaats in de Global Champions Tour Grand Prix van Caen, een derde plaats in het 1.50m van Maastricht, een vierde plaats in het 1.50m van Aken, een dertiende plaats in de Rolex Grand Prix van Aken en een zevende plaats in de Super Grand Prix van de Global Champions Tour. Daarnaast tekent de preferente hengst voor tal van succesvolle nakomelingen en twee goedgekeurde zonen.

Bekijk in database
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners