Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Horse of the Year 2020

Tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo wordt de 'Horse of the Year 2020' bekend gemaakt en ú kunt ervoor zorgen dat uw favoriet deze titel wint! Er wordt dit jaar voor het eerst een dressuurpaard én een springpaard verkozen tot 'Horse of the Year 2020'.

Stem mee en laat ons weten naar welk van de genomineerde paarden uw stem uit gaat!
Let op: u kunt maar één keer stemmen. Stemmen kan tot en met 31 december 2020.

Foto Horse of the Year 2019 Johnson TN: Dirk Caremans

Naar het stemformulier

De genomineerde paarden:

  

Cristello (Numero Uno x Voltaire)

Gefokt door: W.F.J. Wigink-Markvoort, Schalkhaar

Foto: Dirk Caremans

Ruim een jaar vormt de Numero Uno-zoon Cristello en combinatie met de Ierse topruiter Denis Lynch. Zij begonnen dit jaar goed met direct een overwinning in het 1.50m tijdens de wereldbekerkwalificatie in Leipzig. Daarnaast noteerde zij nog vijf andere top 5-klasseringen in het bijzondere wedstrijdseizoen van dit jaar. In St. Tropez wist Cristello in de derde week van september de 1.60m-Grand Prix op naam te zetten, een week later werd hij vierde in eveneens de 1.60m-Grand Prix van St. Tropez.

Bekijk in database

Desperado N.O.P. (Vivaldi x Havidoff)

Gefokt door: familie Andeweg, Randwyk

Foto: Dirk Caremans

Op het Nederlands Kampioenschap was er brons voor de zwarte schoonheid Desperado N.O.P. (v.Vivaldi) onder zijn amazone Emmelie Scholtens. Op de enige andere grote wedstrijd van dit jaar waar zij aan de start verschenen, Jumping Amsterdam, noteerde deze combinatie eveneens een derde plaats. Desperado liet een score van 77,87% noteren in de Grand Prix en mocht daarmee als derde opstellen in de prijsuitreiking, in de kur op muziek volgde een score van ruim 80% en een achtste plaats.

Bekijk in database

GC Chopin's Bushi (Contendro II x Nairobi)

Fokker: gebr. van der Steen, Esch

Foto: Dirk Caremans

Ook de tweede troef van Denis Lynch lijkt in topvorm. De viertienjarige Contrendro II-zoon GC Chopin’s Bushi heeft laten zien van grote waarde te zijn voor zijn Ierse ruiter. Het tweede weekend van januari noteerde deze combinatie drie top 5-klasseringen en een vijfde plaats in de wereldbekerkwalificatie. Een week later wonnen zij de wereldbekerkwalificatie van Leipzig, nog een week later was er een tweede plaats in het 1.55m van Gotenburg, de laatste wedstrijd voor de coronapauze sloten zij winnend af in Dortmund over een 1.50m-proef. De afgelopen tijd wisten zij diverse top 5-klasseringen te behalen in het 1.45m en 1.50m.

Bekijk in database

Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro)

Gefokt door: J.W. Rodenburg, Ouderkerk aan den IJssel

Foto: Dirk Caremans

De verwachtingen waren hooggespannen, en heeft de voormalig wereldkampioen het waar weten te maken. Glamourdale maakte dit jaar onze zijn vaste amazone Charlotte Fry zijn nationale Grand Prix-debuut met bijna 78%. Begin dit jaar was er al een winnend Zware Tour-debuut met ruim 74%. Hopelijk mogen we hem volgend jaar ook in de internationale dressuurring zien schitteren!

Bekijk in database

Dana Blue (Mr.Blue x Hemmingway)

Gefokt door: J.A.M. Bocken, Weert

Foto: Dirk Caremans

Als er een combinatie de coronopauze geen windeieren heeft gelegd is het Dana Blue met Maikel van der Vleuten. Twee weken op rij wist de schimmelmerrie de 1.55m/1.60m-Grand Prix van St. Tropez te winnen, het eerste internationale concours sinds maart. In augustus werd ze zevende in de 1.60m-Grand Prix van St. Tropez, half oktober won ze op dezelfde locatie het 1.50m. Begin dit jaar werden zijn derde in de Grand Prix van Bordeaux, derde in het 1.50/1.55m in Doha, tiende in de Grand Prix van Doha en zevende in de Global Champions Leguea van Doha.

Bekijk in database

Zaïre-E (Son De Niro x Jazz)

Gefokt door: Empelaer Stoeterij, Lage Mierde
Foto: Digishots

De tweede merrie in de nominatie is Son De Niro-dochter Zaïre-E. Onder de Duitse Jessica van Bredow-Werndl laat zij zien op 16 jaar nog altijd in topvorm te verkeren. Zo behaalde de combinatie dit jaar in Aarhus een persoonlijke recordscore van 85,335% in de kür op muziek. In het Hongaarse Mariakalnok wist deze combinatie zowel de Grand Prix als de kur op muziek te winnen, waren er tijdens Jumping Amsterdam twee vierde plaatsen, twee tweede plaatsen scoorden zij in Hagen en tweemaal derde werden zij in Aarhus.

Bekijk in database
€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners