Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Fokkerij

Fokkerij

Het KWPN-paard is een Nederlands gefokt sportpaard met internationale allure. Werkwillig en onverschrokken. Fysiek en mentaal ijzersterk en gefokt voor prestaties op het allerhoogste niveau. Maar ook betrouwbaar, makkelijk in de omgang en een streling voor het oog van de liefhebber. 

Met circa 20.000 leden en 11.000 veulens per jaar, is het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld. Fokkers van KWPN-paarden weten de juiste match te maken door de eigenschappen van merries en hengsten bij elkaar te zoeken. Zo proberen ze om de perfecte nakomeling te fokken. Dat proces is de factor geluk allang voorbij. Het komt aan op inzicht en ervaring.

Het KWPN is de Nederlandse fokkerijorganisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Fokkers van KWPN-paarden hebben voor hun merries de keuze uit een select aanbod van de allerbeste hengsten. Om het gebruik van goede merries te stimuleren, kunnen de merries predicaten krijgen voor bijvoorbeeld exterieur, prestatie en gezondheid, maar ook op basis van de prestaties van hun nakomelingen.

De klasse van het KWPN-paard is wereldwijd bekend en geroemd. En zeer succesvol, al jarenlang neemt het KWPN een toppositie in op de stamboekranglijsten van de internationale overkoepelende fokkerijorganisatie WBFSH. Dit wil zeggen, dat de Nederlands gefokte paarden in de internationale paardensport bijzonder veel successen boeken.

Meer informatie over veulenregistratie
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners