Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Fokkerij

WFFS-testprotocol

In het kader van het Warmblood Fragile Foal Syndroom (WFFS) is het raadzaam om fokmerries te testen, zodat u weet of uw merrie drager is. Onderzoek naar dragerschap is heel eenvoudig bij het Van Haeringen Laboratorium (VHL). De kosten van deze test bedragen €50,19 (incl. 21% BTW).

U kunt hiervoor een haarmonster en twee formulieren, te weten ‘Verklaring Getuige Monstername’ en een ‘Inzendformulier Paard’ insturen naar het Laboratorium (downloadlinks vindt u hieronder). Als u wilt dat het KWPN de uitslag verwerkt in de database, dan dient het haarmonster afgenomen te worden door een KWPN-paspoortconsulent (kosten €11,45) of door een dierenarts. Belangrijk is dat u de paspoortconsulent c.q. dierenarts vraagt om de ‘Verklaring Getuige Monstername’ in te vullen en te ondertekenen. Stuur het haarmonster met de twee ingevulde en ondertekende formulieren naar:

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V.
AgroBusinessPark 100
6708 PW Wageningen

Doorgaans krijgt u binnen tien werkdagen de uitslag, u krijgt deze rechtstreeks toegezonden inclusief de factuur.

Haarmonster aanwezig op KWPN-kantoor
Het kan zijn dat een haarmonster van uw paard ligt opgeslagen op het KWPN-kantoor, u kunt dit navragen via wffs@kwpn.nl. In dat geval ondersteunen wij u graag bij het onderzoek, u kunt ons dan een verzoek mailen om het haarmonster in te sturen naar het laboratorium. Wij hebben van u dan wel het ingevulde en ondertekende ‘Inzendformulier Paard’ nodig. Het KWPN stuurt dat tezamen met een ‘Verklaring Getuige Monstername’ en het haarmonster naar het Van Haeringen Laboratorium. U blijft opdrachtgever van de WFFS-test en ontvangt na het onderzoek de uitslag en de bijbehorende factuur.

Vermelding in de KWPN Database

Wanneer u wilt dat het resultaat (WFFS: drager of geen drager) in de KWPN Database wordt opgenomen, dan kunt u de officiële uitslag van het laboratorium tezamen met het bijbehorende aan u teruggezonden getuigenformulier verzenden naar:

KWPN (o.v.v. WFFS-test)
De Beek 109
3852 PL Ermelo

Of e-mail de ingescande formulieren naar wffs@kwpn.nl.

Downloads/links:

Bestelling WFFS-test VHL Genetics (CombiBreed)

Verklaring Getuige Monstername

Inzendformulier Paard

Terug naar WFFS-pagina
€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners