Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Hengstenselectie

Tweede bezichtiging

De hengsten die van de hengstenkeuringscommissie tijdens de eerste bezichtiging groen licht krijgen, mogen door naar de tweede bezichtiging.

Tussen de eerste en tweede bezichtiging worden de dressuurhengsten gelongeerd op het KWPN-centrum in Ermelo. Het longeren wordt door de eigenaren/trainers zelf verzorgd. Het longeren is geen op zich zelf staand selectiemoment, maar geeft de hengstenkeuringscommissie relevante extra informatie over de betreffende hengst.

Tweede bezichtiging driejarige spring- en dressuurhengsten
De tweede bezichtiging voor rijpaardhengsten vindt plaats in de eerste week van februari in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. In de tweede bezichtiging wordt naast exterieur en aanleg ook de afstamming duidelijk in de besluitvorming meegewogen. Voor de tweede bezichtiging worden de inmiddels driejarige springhengsten wederom in de couloir verwacht en moeten nogmaals vrijspringen en vrijbewegen, de driejarige dressuurhengsten worden wederom beoordeeld in de couloir op het vrijbewegen. 

Na de tweede bezichtiging worden de allerbeste KWPN-geregistreerde hengsten geprimeerd. Door de primering van de hengsten worden de meest complete hengsten extra in de schijnwerpers worden gezet en kan hierdoor aangegeven worden welke richting we op willen met de fokkerij. Alle kenmerken, exterieur, aanleg, afstamming en gezondheid, wegen mee voor de definitieve beslissing of een hengst al dan niet wordt aangewezen voor het laatste traject voor zijn mogelijke goedkeuring: het verrichtingsonderzoek.

De KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch is een internationaal gerespecteerd en toonaangevend evenement; fokkers en liefhebbers vanuit de hele wereld kijken over de schouder van de hengstenkeuringscommissie mee op zoek naar de kwaliteitsvolle, potentiële vaderpaarden.

Tweede bezichtiging Gelderse hengsten
De Gelderse hengsten die van de hengstenkeuringscommissie tijdens de eerste bezichtiging groen licht krijgen, mogen door naar de tweede bezichtiging. Deze vindt voor een Gelderse hengst plaats tijdens de KWPN Stallion Show in 's Hertogenbosch. Driejarige Gelderse hengsten worden op de tweede bezichtiging beoordeeld op het vrij bewegen. De tweede bezichtiging voor de 4 t/m 7 jarige Gelderse hengsten is in december tijdens de eerste bezichtiging van de rijpaardhengsten op het KWPN-centrum in Ermelo, ook nu weer worden deze hengsten onder het zadel of aangespannen gepresenteerd. Na deze tweede bezichtiging wordt bekend of een hengst al dan niet wordt aangewezen naar het laatste traject voor zijn mogelijke goedkeuring: het verrichtingsonderzoek.

Tweede bezichtiging tuigpaardhengsten
Voor de tuigpaardhengsten is de tweede bezichtiging tevens de laatste bezichtiging en deze vindt plaats in de eerste week van februari tijdens de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Voor de tweede bezichtiging worden de tuigpaardhengsten wederom aan de hand in de baan verwacht en moeten nogmaals draven en stappen. Na deze tweede bezichtiging wordt bekend of een hengst al dan niet wordt doorverwezen naar het laatste traject voor zijn eventuele goedkeuring: het verrichtingsonderzoek. De KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch is inmiddels een internationaal gerespecteerd evenement; fokkers en liefhebbers vanuit de hele wereld kijken over de schouder van de hengstenkeuringscommissie mee op zoek naar de kwaliteitsvolle, potentiële vaderdieren.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners