Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Predicaten

Het predicaatstelsel van het KWPN is uniek in de wereld: er is geen stamboek dat op deze manier onderscheid maakt tussen de kwaliteiten van haar merries. Elk predicaat heeft een andere betekenis en kent andere eisen om het predicaat daadwerkelijk te krijgen. Dit geeft veel informatie aan fokkers en eigenaren. Kies een optie in het menu voor meer informatie over predicaten merries en predicaten ruinen en  niet-goedgekeurde hengsten.

Registratie predicaten

Preferent, prestatie en sport
Het predicaat preferent wordt automatisch toegekend. Bij rijpaarden wordt ook het predicaat sport automatisch toegekend, mits de sportprestatie in Nederland is behaald en is vastgelegd bij de KNHS. Bij de andere fokrichtingen kunt u het sportpredicaat aanvragen wanneer u denkt dat uw merrie aan de eisen heeft voldaan. Ook het predicaat prestatie kunt u voor alle fokrichtingen zelf aanvragen.

Predicaat behaald tijdens keuring
Als uw paard op de keuring of tijdens een aanlegtest een predicaat heeft verdiend, kunt u dit op het registratiebewijs laten toevoegen. In dit geval neemt het secretariaat uw registratiebewijs ter plaatse in en regelt het KWPN de registratie van het predicaat.

De predicaten die zijn toegekend, worden altijd getoond in de KWPN Database bij het desbetreffende paard.

Predicaat online doorgeven
Heeft uw paard op een ander moment een predicaat verdiend of denkt u dat het paard aan de eisen voor een predicaat voldoet, maar is deze nog niet toegekend? Dan kunt u de aanvraag hiertoe online indienen en vervolgens het registratiebewijs en formulier per post opsturen. Klik voor de vervolgstappen op de oranje link hieronder.

Wilt u het predicaat dat uw merrie heeft verdiend ook op de registratiebewijzen van haar nakomelingen laten vermelden? Stuur deze registratiebewijzen (van nakomelingen die op uw naam staan) dan ook mee. Het KWPN adviseert u om registratiebewijzen altijd aangetekend te versturen.

Zoek een paard in de KWPN Database en vraag predicaat aan
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners