Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
23 maart 2023 | 09:55 Regio Tuigpaard Noord

Voorjaarsledenvergadering TP NOORD

Niet vergeten!! a.s. zaterdag excursie én voorjaarsledenvergadering van KWPN Tuigpaard Regio Noord
20 maart 2023 | 11:00 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Nando overleden

Op 18 maart werd de KWPN Tuigpaardhengst Nando 28 jaar, helaas bleek dat ook de dag dat de familie van de Brake afscheid diende te nemen van de door hen gefokte zoon van de voshengst Fortissimo.
15 maart 2023 | 19:00 Regio Tuigpaard Noord

Woensdag Weetjes: beste IBOP-tuigpaardmerries van 2022

Voor het Woensdag Weetje van deze week doken we in de database van de IBOP-tuigpaardmerries. In 2021 was de Eebert-dochter Leetida GK de IBOP-topper bij de tuigpaardmerries met 84 punten. Welke merries waren de toppers van 2022?
2 maart 2023 | 11:51 Regio Tuigpaard Noord

Aanstaande zaterdag hengstenshow KWPN Regio Tuigpaard Noord in Exloo

Aanstaande zaterdag 4 maart is het zover. De eerste door KWPN Regio Tuigpaard Noord georganiseerde hengstenshow. Op deze unieke avond presenteren de beste tuigpaarden, hackney’s en Frieze paarden zich onder één dak.
26 februari 2023 | 16:34 Regio Tuigpaard Noord

Regio Tuigpaard West

Nieuwelingendag/Hengstenshow: tweede paasdag 10 april locatie Zilfia's Hoeve, aanvang 13.00 uur.
22 februari 2023 | 18:32 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-hengst Olympus HVM verkocht

HVM Stal heeft de bij het KWPN goedgekeurde hengst Olympus HVM (v.Icellie) verkocht. Nieuwe eigenaren van de vierjarige hengst zijn Jan en Marjan Schuttert van Handelshuis Schuttert.
21 februari 2023 | 12:50 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving IBOP Tuigpaard geopend

Op vrijdag 21 april 2023 vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries. De IBOP gaat vanaf 15.00 uur van start. Geef uw merrie alvast op!
21 februari 2023 | 12:04 Regio Tuigpaard Noord

Per 2023 nieuwe tarieven register B-tuigpaardveulens

Per 2023 hanteert het KWPN nieuwe tarieven voor register B-veulens in de fokrichting tuigpaarden.
14 februari 2023 | 20:08 Regio Tuigpaard Noord

Studioprogramma: De tuigpaardenjeugd heeft toekomst

Tijdens de laatste editie van een even drukbezochte als geslaagde KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in Den Bosch vonden eveneens verschillende studiogesprekken plaats. Charlotte Dekker sprak daarin met verschillende mensen, die één gemene deler hadden: de passie voor het paard. In het laatste studiogesprek van deze editie wisselde ze onder meer van gedachten met drie enthousiaste jonge tuigpaardliefhebbers.
27 januari 2023 | 17:21 Regio Tuigpaard Noord

Wie wint de Oregon Trofee 2023?

Voor de 25e keer wordt op 4 februari tijdens de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch de Oregon Trofee verreden. De spannende strijd om deze felbegeerde prijs wordt verreden tussen de KWPN-goedgekeurde tuigpaardhengsten onder aanmoediging van een enthousiast en fanatiek publiek.
24 januari 2023 | 19:00 Regio Tuigpaard Noord

Lanto HBC hoofdleverancier tweede bezichtiging met vier nakomelingen

Het is alweer bijna tijd voor hét evenement van het jaar: de KWPN Stallion Show 2023! Vier dagen lang zijn de Brabanthallen in Den Bosch hèt toneel van sport, fokkerij en show. Alle dagen staan in het teken van de hengstenselectie. Welke vaderdieren zijn dit jaar de hoofdleveranciers van de jonge tuigpaard- en Gelderse hengsten tijdens de tweede bezichtiging?
17 januari 2023 | 18:39 Regio Tuigpaard Noord

Eén hengst doorverwezen tijdens nakeuring tuigpaardhengsten

Vandaag vond de nakeuring voor tuigpaardhengsten plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. Drie driejarige tuigpaardhengsten verschenen vandaag voor de ogen van de hengstenkeuringscommissie in de baan. Hierbij kon één hengst worden doorverwezen naar de tweede bezichtiging tijdens de KWPN Stallion Show op zaterdag 4 februari 2023 in Den Bosch.
13 januari 2023 | 16:13 Regio Tuigpaard Noord

Tijdschema nakeuring tuigpaard bekend

Aanstaande dinsdag 17 januari vindt de nakeuring van de tuigpaardhengsten plaats in Ermelo. Het tijdschema staat nu online.
8 januari 2023 | 09:30 Regio Tuigpaard Noord

Negen tuigpaardhengsten aangewezen voor KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch

Gisteren vond bij De Zilfia’s Hoeve in Houten de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. Het werd een bijzonder sfeervol gebeuren waarbij de jury acht driejarige hengsten en een zevenjarige kon doorverwijzen naar de tweede bezichtiging. Elf hengsten werden daarnaast ster verklaard.
6 januari 2023 | 17:24 Regio Tuigpaard Noord

Kom morgen naar de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard in Houten!

Morgen is het alweer zover! Hét moment van het jaar waarbij de jonge garde tuigpaarden zich gaat presenteren in het kader van de hengstenselectie. In totaal komen er 32 tuigpaardhengsten aan de start bij de Zilfia’s Hoeve in Houten. Cizandro en Lanto HBC zijn dit jaar met ieder zes nakomelingen de hoofdleveranciers van de eerste bezichtigingshengsten.
24 december 2022 | 12:00 Regio Tuigpaard Noord

KWPN Magazine | Tuigpaard Fokker van het Jaar: Egbert en Els Kruiswijk

Zij had het gekscherend al eens voorspeld: op een dag worden zij en haar man rondgereden als Tuigpaardfokkers van het Jaar. Hij denkt dat hun tijd nog niet is gekomen. De zeer succesvolle fokproducten van dit echtpaar maken dat dit moment zich dit jaar al aandiende. Egbert en Els Kruiswijk zagen dit zelf niet aankomen: Els zat tijdens de huldiging op Ibiza en in plaats van rondgereden worden op de Nationale Tuigpaardendag viert zij het moment met haar vriendinnen, confetti en champagne en met de nodige tranen voor KWPN.tv.
10 december 2022 | 10:00 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaard sluit morgen

Op zaterdag 7 januari vindt de eerste bezichtiging voor tuigpaarden plaats in Ermelo. Heeft u uw tuigpaardhengst al aangemeld? De inschrijving sluit morgen 11 december definitief!
25 november 2022 | 14:02 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaard geopend

Ook dit jaar wordt er enthousiast uitgekeken naar de jonge garde tuigpaarden die zich gaat presenteren in het kader van de hengstenselectie. Heeft u een kwaliteitsvolle hengst die u wilt aanbieden voor de eerste bezichtiging tuigpaard? De inschrijving is vanaf vandaag geopend en loopt t/m 11 december.
29 oktober 2022 | 21:47 Regio Tuigpaard Oost

Drie merries met prachtige cijfers naar keurschap

Aansluitend aan het eindexamen van de tuigpaardhengsten vond in de Prins Willem Alexander Hal in Ermelo de presentatie van een vijftal merries, die opgingen voor hun IBOP-proef, plaats. Drie wisten met een fraaie score het keurschap te behalen.
18 augustus 2022 | 11:39 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Pirose beste tweejarige

Verschillende merries met veel kwaliteit
18 augustus 2022 | 11:05 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Kracht en macht bij oudere merries in het tuig

Nu goud voor Henk Hammers
18 augustus 2022 | 10:17 Regio Tuigpaard Noord

NTD: opnieuw goede groep vijfjarige merries in tuig

Twee schimmels in de baan en allebei bovenaan
18 augustus 2022 | 09:28 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Mureda gouden aankoop

Veel talent in eerste groep vijfjarige merries in het tuig
18 augustus 2022 | 08:51 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Prachtig begin met Niantha

Prima weersomstandigheden, prachtig paarden en al veel publiek
14 augustus 2022 | 18:55 Regio Tuigpaard Noord

Nationale Tuigpaardendag: Een terugblik op het ontstaan van de Finale der Nationale

Donderdag 18 augustus is de Nationale Tuigpaardendag in Lunteren. Het belooft weer een geweldige dag te worden, met natuurlijk de Finale der Nationale, om de Greet Bergstra Bokaal, als één van de vele hoogtepunten. We blikken terug op de ontwikkeling van de Nationale Tuigpaardendag en haar ererubriek.
13 augustus 2022 | 18:28 Regio Tuigpaard Noord

Nationale Tuigpaardendag: The Battle of the Preferent Sires

De shows op de Nationale Tuigpaardendag zijn altijd spraakmakend. Zo ook dit jaar waar ingehaakt is op het jaar 1997: het jaar dat de preferente Patijn werd geboren en de eveneens preferente Manno werd goedgekeurd. In ‘The Battle of Preferent Sires’ wordt ingegaan op de nakomelingen van die twee hengsten.
10 augustus 2022 | 12:53 Regio Tuigpaard Noord

Afstammelingenkeuring tuigpaard verplaatst naar 16 en 17 augustus

In verband met de verplaatsing van de Nationale Tuigpaardendag is ook de afstammelingenkeuring van de tuigpaardhengsten verschoven. Dinsdagavond 16 augustus is het de beurt aan Maximiano I&S, een dag later zijn Neon GSM, Magnifiek en Macho aan de beurt.
4 augustus 2022 | 21:02 Regio Tuigpaard Noord

Na- en herkeuring resulteert in aantal predicaten

Vanavond vond in Ermelo de na- en herkeuring voor merries plaats, wat resulteerde in een aantal ster- en voorlopig keur-merries en een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag.
30 juli 2022 | 11:07 Regio Tuigpaard Noord

Nationale Tuigpaardendag wordt een groots tuigpaardenfeest

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren dikgedrukt in de agenda van alle tuigpaardenliefhebbers van Nederland. Deze dag, die weer gevuld zal zijn met de mooiste fokmerries, imponerende dekhengsten, getalenteerde sportpaarden en natuurlijk de mooiste shows, staat weer garant voor een dag vol tuigpaardenplezier.
26 juli 2022 | 18:06 Regio Tuigpaard Noord

Hermanussen kijkt uit naar de open NVK voor tuigpaardveulens

De open inschrijving voor de Nationale Veulenkeuring voor tuigpaardveulens is voor hen spannend, omdat de concurrentie nog onbekend is. “We moeten openstaan voor nieuwe ontwikkelingen”, vertelt Gert Jan.
23 juli 2022 | 17:23 Regio Tuigpaard Zuid

CK Zuid tuigpaard: de jeugd heeft de toekomst

Vandaag werd alweer de één na laatste CK gehouden voor de tuigpaarden. In de Regio Zuid keurden juryleden Thomas van der Weiden en Harko Naber samen met inspecteur Viggon van Beest. De keuring werd door Thomas als volgt samengevat: "Er was een matig aantal deelnemers, maar we werden aangenaam verrast bij de 2-jarige paarden. Uiteindelijk hebben we goede koppaarden kunnen selecteren."
22 juli 2022 | 09:18 Regio Tuigpaard Noord

Bart Spronk verwacht veel van Open Nationale Veulenkeuring

Melkveehouder Bart Spronk uit Noordeinde heeft vier tuigpaardmerrieveulens aangemeld voor de Open Nationale Veulenkeuring op 5 augustus in Ermelo. Spronk verwacht veel van deze dag. Bart Spronk, die wel uit een paardenfamilie komt maar niet specifiek uit de tuigpaardenwereld, is sinds 2016 tuigpaardfokker en gaat sinds die tijd met zijn veulens ook naar de keuring.
21 juli 2022 | 13:00 Regio Tuigpaard Noord

Heeft u een potentieel kampioensveulen?

Heeft u een goed tuigpaardveulen op stal? Denk dan eens aan de Open Nationale Veulenkeuring voor tuigpaardveulens. Het KWPN organiseert dit jaar een pilot met een open inschrijving. U kunt zich nog aanmelden tot 31 juli 2022.
16 juli 2022 | 09:25 Regio Tuigpaard Noord

LK EXLOO VERVROEGD

In verband met de voorspelde warmte hebben wij het programma moeten aanpassen. We starten om 7.00u.
15 juli 2022 | 11:48 Regio Tuigpaard Noord

Nationale Tuigpaardendag: de kampioenen van vorig jaar!

De Nationale Tuigpaardendag is jaarlijks één van de hoogtepunten voor de aangespannen sport en hét podium voor de tuigpaardenfokkerij. De voorbereidingen van de 37e editie, die plaatsvindt op zaterdag 13 augustus in Lunteren, zijn inmiddels in volle gang. Een mooi moment om terug te blikken naar de grote winnaars van vorig jaar.
12 juli 2022 | 09:24 Regio Tuigpaard West

Sijmen Korevaar, eerste Tuigpaardfokker van het Jaar, overleden

Sijmen en echtgenote Greet waren in 1993 de eerste Tuigpaardfokkers van het Jaar, een eretitel die zij verdienden met hun destijds al succesvolle tuigpaardenfokkerij. Tot op de dag van vandaag zijn hun fokproducten succesvol op keuringen en concoursen.
11 juli 2022 | 10:35 Regio Tuigpaard Noord

LK Harich en LK Exloo

Tijdsindeling en startlijsten
2 juni 2022 | 08:42 Regio Tuigpaard Noord

Veulenkijkavond Regio Noord

Donderdag 9 juni zijn we van harte welkom bij Cees en Hennie van Dijk in Steenwijkerwold. Door het aanwezige publiek zal het beste veulen worden uitgekozen én zal er onder de stemmers een leuke attentie te verloten zijn.
30 mei 2022 | 12:15 Regio Tuigpaard Zuid

Veulenkijkavond Tuigpaard Regio Zuid

Vrijdag 24 juni vindt het jaarlijkse veulen kijken weer plaats. We zijn vanaf 19.00u van harte welkom bij Hans Castelijns.
11 mei 2022 | 21:36 Regio Tuigpaard Noord

Keuringseizoen Tuigpaard Regio Noord

Op de achtergrond is het bestuur van Tuigpaard Regio Noord al druk doende met de voorbereidingen van de keuringen voor dit seizoen. U kunt uw paard inmiddels inschrijven.
4 mei 2022 | 22:07 Regio Tuigpaard Oost

Keuringen Tuigpaard regio oost

Data keuringen
23 april 2022 | 15:52 Regio Tuigpaard Oost

Drie keurmerries erbij

Vanmorgen vond er in Ermelo op het KWPN-centrum de voorjaars-IBOP voor tuigpaarden plaats. Drie van de zes merries behaalden 75 of meer punten, het minimale aantal om voor het predicaat keur in aanmerking te komen. Voor één merrie zat er een primeur in: zij werd de eerste merrie die via het nieuwe systeem keur werd. Juryleden waren Lammert Tel, Bauke de Boer en inspecteur Viggon van Beest.
 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid