Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
5 februari 2022 | 07:59

Bieden gestart: Drie KSS-dressuurhengsten aangewezen

Gisteren werden drie KSS-dressuurhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Wim Versteeg en Frederik de Backer namen u mee door de collectie. "Hengsten die een grote toekomt in de sport voor zich hebben en wellicht ook in de fokkerij", zo wordt de collectie door Frederik de Backer en Wim Versteeg bestempeld.
3 februari 2022 | 17:48

Frederik de Backer vol lof over KWPN Select Sale

Tijdens het studioprogramma op KWPN.tv werden zojuist de springhengsten van de KWPN Select Sale voor het voetlicht gehaald door Frederik de Backer en Wim Versteeg. Vol lof nam Frederick de Backer de hengsten door om de kijker de laatste informatie over deze talentvolle collectie te geven.
5 februari 2021 | 17:58

Just Wimphof-zoon Nicky L met 56.000 euro veilingtopper online KWPN Select Sale

Just Wimphof weet niet alleen indruk te maken met zijn nakomelingen op de tweede bezichtiging. Naast dat hij hoofdleverancier van de tweede bezichtiging is met 10 zonen, kreeg hij er daarnaast vier aangewezen voor het verrichtingsonderzoek én leverde hij de veilingtopper van vandaag!
5 februari 2021 | 14:48

Veilingvolgorde KWPN Select Sale bekend

Om 16.00 uur gaat de KWPN Select Sale van start voor de dressuurhengsten. Inmiddels is de veilingvolgorde bekend.
5 februari 2021 | 12:47

KWPN Select Sale start om 16.00 uur

De aanvangstijd van de KWPN Select Sale voor de dressuurhengsten is aangepast naar 16.00 uur.
5 februari 2021 | 08:36

Laatste dag tweede bezichtiging dressuur

Vijf dagen lang het beste van de Nederlandse fokkerij, dat is de KWPN Hengstenkeuring! Centraal staat de hengstenkeuring voor de driejarige hengsten, maar daarnaast biedt het KWPN ook een uitgebreid online programma aan variërend van live uitzendingen, tot vooraf opgenomen items, studiogesprekken en interviews vanaf de vloer door Frederik de Backer!
3 februari 2021 | 18:58

Allereerste online KWPN Select Sale zit erop

Met kopers uit alle uithoeken van de wereld, van Azië tot Amerika en van Canada tot aan Europa, ontbrak het niet aan internationale belangstelling. De nieuwe opzet van de KWPN Select Sale zag er zeer goed uit, met een online stream waarbij Frederik de Backer live de hengsten aan het publiek voorstelde en deze vervolgens één voor één verkocht.
3 februari 2021 | 14:30

Veilingvolgorde KWPN Select Sale bekend, twee premiehengsten

De volgorde van de KWPN Select Sale springen is bekend. De veiling vindt vanmiddag plaats en begint om 15.59 uur.
3 februari 2021 | 07:44

Dag 2 KWPN Hengstenkeuring in de startblokken!

Vandaag start het programma om 9.00 uur met de tweede bezichtiging voor de springhengsten, alles is voor iedereen gratis live te volgen via de livestream op KWPN.nl en KWPN.tv.
2 februari 2021 | 08:00

KWPN Hengstenkeuring bijna van start!

Vijf dagen lang het beste van de Nederlandse fokkerij, dat is de KWPN Hengstenkeuring! Centraal staat de hengstenkeuring voor de driejarige hengsten, maar daarnaast biedt het KWPN ook een uitgebreid online programma aan variërend van live uitzendingen, tot vooraf opgenomen items, studiogesprekken en interviews vanaf de vloer door Frederik de Backer!
1 februari 2021 | 14:43

Aftellen tot eerste online editie KWPN Select Sale

Nog twee dagen voordat de allereerste online editie van de KWPN Select Sale van start gaat. Woensdag 3 februari om 15.45 uur bijten de springhengsten het spits af, gevolgd door de dressuurhengsten op vrijdag 5 februari om 15.00 uur.
27 januari 2021 | 13:07

KSS-collectie doordrenkt met sport

Met twaalf dressuurhengsten- en vijftien springhengsten in de collectie belooft de KWPN Select Sale ook dit jaar weer een succes te worden. Alle hengsten uit de collectie zijn uitgenodigd voor de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring en worden dit jaar online geveild.
22 januari 2021 | 12:29

KSS: Kunstwerken onder de hamer t.b.v. Prinses Maxima Centrum

Ook dit jaar worden er tijdens de KWPN Select Sales twee kunstwerken geveild voor het goede doel. Beide kunstwerken zijn door een anonieme gever ter beschikking gesteld.
18 januari 2021 | 18:50

21e KSS-collectie gepresenteerd!

​De KWPN Select Sale, de crème de la crème van de KWPN-veilingen, heeft dit jaar een online editie. Online veilingen zitten nog altijd in de lift en het KWPN heeft het afgelopen jaar laten zien daar wel raad mee te weten. De collectie is wederom van hoog niveau, precies zoals u gewend bent van de KWPN Select Sale.
18 juni 2020 | 20:05

Eric Koele: “Het genieten van de paarden moet de basis zijn”

Met de beste Nederlandse en Duitse stammen heeft de familie Koele in de afgelopen jaren een bijzondere fokkerij opgebouwd. Op bezoek bij een groot liefhebber die zich, als het op paarden aankomt, geregeld laat varen door emotie.
1 februari 2020 | 21:10

Helgstrand investeert in GLOCK’s Toto Jr.-zoon Morricone VDT

Gisteravond wist Andreas Helgstrand al indruk te maken met wereldkampioen Jovian. Vanmiddag deed hij dat opnieuw, maar dan tijdens de KWPN Select Sale. Voor 175.000 euro is hij de nieuwe eigenaar van Morricone VDT.
1 februari 2020 | 14:37

KSS: veilingvolgorde dressuurhengsten bekend

De volgorde van de KWPN Select Sale dressuur is bekend. De veiling vindt vanmiddag plaats en begint om 15.05 uur.
1 februari 2020 | 10:35

Longeren KSS-dressuurhengsten op KWPN Stallion Show

De KWPN Select Sale voor de dressuurhengsten vindt plaats op zaterdag 1 februari om 15.00 uur. Voorafgaand worden de deelnemende hengsten om 12.00u gelongeerd in de Langstraathal.
31 januari 2020 | 19:48

Vijf KSS-dressuurhengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek

De sfeer zat er vanochtend al goed in, veel hengsten ontvingen met hun optreden applaus van het enthousiaste publiek! Ook de hengsten die morgen deelnemen aan de KWPN Select Sale vielen in de smaak. Maar liefst vijf hengsten ontvingen een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek.
31 januari 2020 | 17:01

VHO Handelsplein: Ook vandaag en zaterdag

Gisteren en woensdag was het mogelijk om via het VHO Handelsplein een tweedebezichtigingshengst aan te schaffen. Eigenaren van deze hengsten kunnen hier hun hengst te koop aanbieden en potentiële kopers kunnen de hengsten bekijken in de speciaal aangelegde presentatiering.
30 januari 2020 | 18:41

Kannan-zoon Macho Man verkocht voor 72.000 euro naar Groupe France Elevage

In de KWPN Select Sale wisten zij vanmiddag, samen met StuDutch, een sprankje toekomsthoop vast te leggen middels de aangewezen Macho Man (Kannan x Numero Uno). Voor 72.000 euro wisselde deze zeer aansprekende Kannan-zoon van eigenaar. Opvallend waren de vele nieuwe bieders uit het buitenland.
30 januari 2020 | 08:00

Veel sport op tweede dag KWPN Stallion Show

Dag 1 zit erop, 22 hengsten werden gisteren aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Vandaag vervolgt de tweede bezichtiging voor de springhengsten.
29 januari 2020 | 19:38

Ralph van Venrooij en Wim Versteeg eerste 'Aan tafel'-gasten KWPN.tv

Ook dit jaar zijn er in de pauzes van de livestream diverse tafelgesprekken, waarin gasten praten over diverse fokkerijgerelateerde onderwerpen. Vandaag beet Ralph van Venrooij het spits af en vertelde hij hoe zijn eerste half jaar als hoofd Fokkerijzaken is bevallen. Wim Versteeg lichtte de nieuwe salesactiviteiten van het KWPN toe.
29 januari 2020 | 19:18

Drie hengsten van de KWPN Select Sale aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

De eerste dag van de KWPN Stallion Show zit erop! Tientallen hengsten maakte vandaag hun opwachting in de tweede bezichtiging, daaronder ook verschillende hengsten van de KWPN Select Sale. Drie hengsten daarvan zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
26 januari 2020 | 20:30

Fantastisch showprogramma op KWPN Stallion Show

Voor u, als fokker en liefhebber van het Nederlandse dressuur-, tuig- of Gelderse paard, is er een prachtig programma in elkaar gezet met het beste van deze fokrichtingen.
24 januari 2020 | 22:14

Catalogus KWPN Select Sale online te bekijken

Prestatie, dat is waar het tegenwoordig om draait. Prestatiegenen via vaders- én moederszijde maakt deze collectie bijzonder interessant. De KWPN Select Sale heeft bewezen dat zij de juiste hengsten met het oog op de fokkerij en/of sport weet te selecteren voor deze prestigieuze veiling.
23 januari 2020 | 11:55

Opbrengst veilingitems KWPN Select Sale voor ParaPaard en KiKa

Net zoals voorgaande jaren start de KWPN Select Sale met een veilingitem waarvan de opbrengst volledig gaat naar het goede doel. Bij de springveiling op donderdag 31 januari betreft het goede doel Sportfonds ParaPaard en bij de dressuurveiling gaat de opbrengst naar KiKa.
22 januari 2020 | 14:38

Volop mogelijkheden voor handel op KWPN Stallion Show!

Over een week gaat de KWPN Stallion Show van start, u als fokker/eigenaar bent natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe paarden voor de sport en/of fokkerij. Laat op de KWPN Stallion Show nu meer dan genoeg mogelijkheden zijn om uw bestaande paardenstapel uit te breiden. Zo vindt dit jaar voor de 20e keer de KWPN Select Sale plaats én is er nieuw leven geblazen in het VHO Handelsplein!
10 januari 2020 | 15:05

KSS-veilingcollectie is gevormd

Met gepaste trots presenteren wij u de 20e collectie van de KWPN Select Sale! Opnieuw is het de selectiecommissie gelukt om een interessante en veelbelovende collectie samen te stellen. Alle hengsten komen tijdens de tweede bezichtiging in ’s-Hertogenbosch nogmaals in actie, zo kunt u deze jonge toekomsttalenten met eigen ogen aanschouwen.
6 januari 2020 | 12:11

Catalogus KWPN Stallion Show nu verkrijgbaar

Over iets meer dan drie weken komen fokkerij, sport en show samen in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch tijdens de KWPN Stallion Show 2020. De vier dagen zitten weer bomvol met sport en fokkerij, waar de crème de la crème van de KWPN-fokkerij te bewonderen is. Alvast de catalogus bestellen? Dat kan!
17 december 2019 | 13:15

Groepenindeling tweede bezichtiging bekend

Van woensdag 29 januari tot en met zaterdag 1 februari staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch volledig in het teken van hengsten met als belangrijk onderdeel de tweede bezichtiging. Hiervan is de groepenindeling nu bekend.
2 december 2019 | 15:58

Kaartverkoop KWPN Stallion Show van start!

KWPN-leden krijgen uiteraard weer korting op de tickets in de voorverkoop. Nieuw dit jaar is dat alle plaatsen genummerd zijn, waardoor u verzekerd bent van een vaste zitplaats. Om onze leden nog meer voordeel te bieden krijgen zij een week eerder de mogelijkheid om tickets te bestellen en zo zichzelf te verzekeren van de beste zitplaatsen!
28 november 2019 | 19:30

Voorlopig programma KWPN Stallion Show bekend

Het programma is op onderdelen gewijzigd, maar staat garant voor vier dagen genieten van het beste wat onze fokkerij en sport te bieden heeft!
2 februari 2019 | 21:05

Internationale belangstelling voor veilingpaarden

20 hengsten kwamen onder de veilinghamer van de Belgische veilingmeester Frederik de Backer. Met een gemiddelde van 32.650 euro werd het merendeel van de paarden verkocht in Den Bosch. Namens de commissie blikt Nico Witte terug op de veilingmiddag: ‘’We hebben een collectie met zeer goede paarden vast weten te leggen voor de veiling. Ik weet zeker dat we ze terug gaan horen, is het niet als dekhengst dan wel als goed sportpaard.’’
2 februari 2019 | 08:40

Veilingpaarden presenteren zich aan de longe

Vandaag begint, direct na de kampioenskeuring, de KWPN Select Sale dressuur. Eerder werd de sterke collectie al gepresenteerd met een aantal zeer interessante hengsten. Gisteren werd daar met nummer 304 nog een wildcard aan toegevoegd. Larentino Frieschwijk is een zoon van de gisteren keur verklaarde Apache. In zijn moederlijn vinden we een imposante rij met predicaten.
31 januari 2019 | 20:53

Lovekey SR met 90.000 euro duurste hengst KSS

Negentien hengsten werden vanmiddag geveild in de KWPN Select sale. De duurste werd Lovekey SR, de zoon van Kannan uit een moeder van Hors la Loi II die als zesde eindigde in de kampioenskeuring.
31 januari 2019 | 14:12

Wildcards toegevoegd aan KSS-selectie

Een collectie van 19 zeer interessante hengsten komt om 15.00u onder de veilinghamer van Frederik de Backer tijdens de KWPN Stallion Show. De commissie wist vandaag, tijdens de tweede spring-dag, nog een aantal zeer goed springende hengsten toe te voegen aan de collectie.
30 januari 2019 | 20:25

Kampioenskandidaat in KSS veiling springen

Vandaag werden er uit de collectie springpaarden van de KWPN Select Sale zes hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De teller staat momenteel op 10 springhengsten die morgen onder de veilinghamer komen. Mogelijk worden er morgen - op de tweede springdag - nog een aantal interessante hengsten aan de collectie toegevoegd.
29 januari 2019 | 18:13

Longeren KSS-dressuurhengsten op KWPN Stallion Show

De KWPN Select Sale voor de dressuurhengsten vindt plaats op zaterdag 2 februari om 16.25 uur. Voorafgaand worden de deelnemende hengsten in twee groepen om 12.15 uur en om 15.05 uur gelongeerd in de Langstraathal.
24 januari 2019 | 14:50

Selectiecommissie kijkt uit naar KWPN Select Sale

Heeft u de collectie van de KWPN Select Sale al bekeken? Een interessante verzameling jonge hengsten gaan op donderdag 31 januari (springen) en zaterdag 2 februari (dressuur) onder de hamer van veilingmeester Frederick de Backer.
7 januari 2019 | 16:13

Collectie KWPN Select Sale bekend

De collectie van de 19e editie van de KWPN Select Sale staat online! 30 hengsten staan met foto’s en een video op de speciale collectiepagina op de KWPN-site. Op donderdag 31 januari en zaterdag 2 februari gaan respectievelijk de spring- en dressuurhengsten onder de hamer van veilingmeester Frederick de Backer.
4 december 2018 | 16:37

Koop nu met korting kaarten voor de KWPN Stallion Show!

Met nog minder dan twee maanden voor de boeg staat de grootste hengstenkeuring van de wereld weer voor de deur. De KWPN Stallion Show is van 30 januari tot en 2 februari het toneel voor de KWPN-hengsten.
3 februari 2018 | 22:39

KSS: Jazz-zoon Kibo veilingtopper voor 75.000 euro

De door Cees Backx gefokte Jazz-zoon Kibo was vanavond voor 75.000 euro de veilingtopper van de dressuureditie van de KWPN Select Sale. De gemiddelde prijs van de in totaal negentien geveilde dressuurhengsten kwam uit op bijna 35.000 euro.
3 februari 2018 | 15:48

Vijf wildcards maken KSS-dressuurcollectie compleet

Met vijf wildcards heeft de selectiecommissie van de KSS de collectie compleet gemaakt. De vijf extra toegevoegde hengsten zijn allen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en mogen tijdens de test hun kunnen onder het zadel waar maken.
1 februari 2018 | 19:19

KSS: 90.000 euro voor topper Kallas H2 in realistische springhengstenveiling

Met een gemiddelde van bijna 25.000 euro en een veilingtopper van 90.000 euro is de springeditie van de KWPN Select Sale naar tevredenheid verlopen.
1 februari 2018 | 14:00

Kallas H2 (v.Dallas VDL) als wildcard toegevoegd aan KSS

Catalogusnummer 100 (Dallas VDL x Quality time) is als wildcard aan de KSS-selectie toegevoegd. Deze hengsten is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.
31 januari 2018 | 18:23

Gouden laarzen Edward Gal en Totilas in KWPN Select Sale

Dé laarzen van Edward Gal die hij tijdens zijn gouden ritten met Totilas op de Wereldruiterspelen in Kentucky droeg, worden als openingsstuk geveild op de KWPN Select Sale. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel: Stichting Spieren voor Spieren.
30 januari 2018 | 08:00

KWPN Stallion Show: Koop nu nog kaarten in de voorverkoop

Koop nu nog kaarten in de voorverkoop en profiteer als (Jong)KWPN-lid van kortingen.
29 januari 2018 | 17:35

KSS veilt zadel van Jeroen Dubbeldam en De Sjiem ten behoeve van Spieren voor Spieren

De olympisch wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam kende met De Sjiem zijn internationale doorbraak en won in Sydney olympisch goud met de KWPN’er. Met het te veilen springzadel won Dubbeldam onder meer de Grote Prijs van Aken in 2001.
19 januari 2018 | 23:27

VHO Trofee Springen & Grote Prijs garanderen spanning en sensatie

Houd uw agenda vrij, want de springavond is er weer eentje om van te smullen! De startlijsten zijn bekend en beloven een bloedstollende eindstrijd.
12 januari 2018 | 15:30

Collectie KWPN Select Sale 2018 online!

De KWPN Select Sale organiseert dit jaar alweer haar achttiende editie op de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Op donderdag 1 en zaterdag 3 februari zullen de collecties spring- en dressuurhengsten onder de hamer komen van veilingmeester Frederik de Backer.
28 december 2017 | 13:21

Groepenindeling voor KWPN Stallion Show bekend

Van 31 januari tot en met 3 februari vindt de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch plaats. Eén van de belangrijkste onderdelen van dit topevenement is de tweede bezichtiging, waarvan nu de groepenindeling bekend is.
27 november 2017 | 13:58

Peter van der Waaij in team KWPN Select Sale

Op donderdag 1 en zaterdag 3 februari 2018 vindt de KWPN Select Sale, de eliteveiling voor spring- en dressuurhengsten, plaats tijdens de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch. Peter van der Waaij uit Eemnes is voor de KWPN Select Sale editie 2018 toegetreden tot het organiserende team.
 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid