Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het driesterren concours Horse of the Year Show in Birmingham heeft deze dagen een vol programma. Afgelopen vrijdag was er de 1.55m Welcome klasse en zaterdagavond werd de altijd spannende Longines Accumulator Class over 1.60m verreden. Harrie Smolders moest hierin de zege delen met de Brit Mennel Waston.

De Accumulator rubriek staat bekend als competitief en snel en is geliefd bij het publiek; als Longines World Rankings Class trekt het topruiters aan en het parcours is voorzien van een Joker hindernis. Harrie Smolders zadelde hiervoor zijn Cas 2 (v.Indoctro uit Wish elite prest EPTM-spr sport-spr v.Numero Uno). Afgelopen vrijdag behaalde de Nederlandse topruiter met deze ruin nog een mooie zevende plaats in Birmingham, maar nu kon hij met de nazaat van de Grand Prix-merrie Wish van Jessica Springsteen echt potten breken. Het fokproduct van Th. Taks uit Blitterswijck mocht als eerste in de ring verschijnen en snelde naar een tijd van 49.12 seconden. Harrie Smolders zette zo een tijd neer waar de concurrentie zich op stuk mocht bijten. De Brit Mennel Watson en zijn AES-hengst Whisper in the Wind maakte het halverwege de rubriek spannend. De combinatie wist de tijd niet te verbeteren, maar wel exact te evenaren. Dit resulteerde in een gedeelde hoogste trede op het podium.

Oklund-zoon Wilando B naar 6e positie

Uitkomend voor het Verenigd Koninkrijk, claimde de Oklund-zoon Wilando B met Julie Andrews een zesde positie in het eindklassement. Zij wisten tevens het maximaal aantal punten te behalen, maar moesten hier wat meer tijd voor uittrekken. Wilando B is gefokt door W. Van den Beuken te Well uit Natalie B sport-dr v.Topas.

AW voor KWPN


€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners