Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tweevoudig olympisch kampioen en KWPN-ambassadeur bij uitstek Valegro komt voor zijn afscheid van het Nederlandse publiek naar de KWPN Stallion Show. Op zaterdagavond 4 februari laat zijn amazone Charlotte Dujardin aan de bezoekers in de Brabanthallen zien waarom ‘Blueberry’ haar absolute ‘horse of a lifetime’ is.

Op maandag 15 augustus reed Charlotte Dujardin in het Braziliaanse Centro Nacional de Hipismo in Rio een wereldkür met haar Valegro (Negro uit Maifleur keur v.Gershwin). De 93.857% bezegelde het talent van het fokproduct van Joop en Maartje Hanse uit het Zeeuwe Burgh Haamstede en bracht ze, net als in Londen, de olympische titel. Na afloop vertelde de geëmotioneerde tweevoudig olympisch kampioene dat ‘Blueberry’ afscheid van de sport zou gaan nemen. “Hij is 14 jaar en heeft alles al gewonnen. Ik wil dat iedereen hem onthoudt als het geweldige paard dat hij is. Dus ik zie geen reden om door te gaan met de wedstrijdsport. Maar wat de afgelopen jaren wel is gebleken, is dat hij niet alleen voor mij een ongelooflijk paard is geweest: hij heeft fans over de hele wereld. Wij willen hen ook de kans geven om hem nog één keer in actie te zien.

In Olympia heeft Valegro zijn officiële afscheid gehad van het Engelse publiek. Maar nu is het tijd voor Valegro om terug te keren naar zijn geboortegrond. Het was hartverwarmend hoeveel lieve, leuke reacties ik uit Nederland heb gehad na ons succes in Rio. Valegro verdient het ook, want hij is zo’n speciaal paard… Hij is niet alleen een waanzinnig goed dressuurpaard, hij heeft ook een hart van goud. We hebben nog altijd een heel goed contact met zijn fokkers, en zijn sowieso enthousiast over de kwaliteit en rijdbaarheid van de KWPN-paarden. We vinden de KWPN Stallion Show een prachtig podium voor het afscheid van Valegro in Nederland.” Het optreden van Valegro tijdens de KWPN Stallion Show zal zijn enige zijn op Nederlandse bodem volgend jaar. Carl Hester en Charlotte Dujardin laten zien waarom deze bewegingskunstenaar niet alleen alle records in de internationale arena’s wist te verbreken, maar ook waarom hij de harten stal van menig dressuurliefhebber. De bijzondere voorstelling is een eerbetoon aan Valegro en Charlotte Dujardin, maar ook aan alle mensen die hebben bijgedragen aan dit fantastische succes. De tweevoudige olympisch kampioen zal tijdens een show rond zijn leven op een sfeervol podium afscheid nemen van het Nederlandse publiek. Als u het gouden duo Valegro en Charlotte nog een keer live wilt zien, zorg dan dat u er zaterdag 4 februari bij bent!

Na een start met de tuigpaardhengsten staat het verloop van de dag geheel in het teken van de dressuur: aan het eind van de ochtend komen de jonge talenten voor de jury in hun tweede bezichtiging. 's Middags volgt de kampioenskeuring en de KWPN Select Sale, een eliteveiling van dressuurhengsten. Aansluitend is het avondprogramma met daarin het afscheid van Valegro.

Tickets
Let op: Alleen de dagkaarten zijn in de voorverkoop te koop: deze geven ook toegang tot het avondprogramma. Het passe-partout dus ook. De avondkaarten (do/vrij/za) zijn – zolang de voorraad strekt – alleen aan de kassa in de Brabanthallen te koop. 

 

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners