Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bennie Wezenberg uit IJsselmuiden gaat vanaf vandaag door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Net als 16 andere inwoners van Kampen kreeg hij vandaag een Koninklijke Onderscheiding, uit handen van burgemeester Bort Koelewein. 

Benne Wezenberg geldt als grondlegger van de huidige Wezenberg Groep en is een gedreven maatschappelijk verantwoord ondernemer die van grote betekenis is voor de stad, regio en het land. De Wezenberg Groep toont zich als voorbeeld voor de transportsector door het nemen van initiatieven en actief op zoek te gaan naar duurzame en milieuvriendelijke vernieuwingen. Als erkenning heeft de Wezenberg Groep in 2012 de Lean en Green Award ontvangen en in 2013 de MVO prijs voor de Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de regio Zwolle. Onder leiding van de heer Wezenberg is de onderneming gegroeid naar circa 400 personeelsleden waarvan 60% afkomstig is uit de regio. De invloed op de werkgelegenheid en de lokale economie is daarom enorm groot. Daarnaast is de heer Wezenberg ook maatschappelijk bestuurlijk actief. Vanaf 1990 is de heer Wezenberg bestuurlijk actief voor de VVD, eerst als voorzitter van de afdeling IJsselmuiden en vanaf 2006 als voorzitter van de VVD afdeling Kampen/IJsselmuiden. Tevens heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor Lichtstad Kampen en voor Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).

KWPN
Binnen het KWPN is Bennie Wezenberg vooral bekend als fervent fokker van springpaarden. Zo fokte hij de Baloubet de Rouet-zoon Arrayan, die onlangs onder Sergio Alvarez Moya deelnam aan de wereldbekerfinale. Vorig jaar had Wezenberg de kampioene van de CK Overijssel, de Casall-dochter Elin. De kersverse Nederlands kampioen springen Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), komt uit de Libero H-dochter Maifa ster preferent. Wezenberg heeft deze merrie in eigendom gehad en verkocht haar drachtig van Quidam de Revel aan Stal Horn.

Wezenberg is binnen het KWPN actief geweest als bestuurslid (vanaf 2006) en later als voorzitter (vanaf 2011) van het bestuur van de afdeling IJsseldelta en van 2011 t/m 2015 zat hij namens de regio in de Ledenraad. Hij is met hart en ziel betrokken bij de paardenfokkerij en stelt al jaren zijn accommodatie beschikbaar voor het organiseren van de lokale merriekeuringen in de IJsseldelta alsmede voor JongKWPN. Ook dankt de KWPN-regio Overijssel vele grote sponsoren aan de inzet van Bennie Wezenberg. Het KWPN feliciteert hem dan ook met deze blijk van waardering.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners