Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens de eerste stamboekkeuringen van Overijssel moest regio-inspecteur Henk Dirksen wegens verplichtingen in het buitenland verstek laten gaan. Tijdens de stamboekkeuring 17 juni bij Stal Wezenberg in IJsselmuiden was hij wel aanwezig. Samen met Klaas Iwema beoordeelde hij vijftien springpaarden. 

“De keuring vandaag was goed georganiseerd. Vooraf was extra aandacht besteed aan de bodem en die was nu heel fijn in het gebruik. In de rubriek vier jaar en ouder beoordeelden we zes hele nette paarden en deze verdienden allemaal het sterpredicaat. Daarnaast kregen we negen driejarige merries in de baan. Een stel heel fijn springende paarden, waarvan er zes ster werden.”

Voor Jerida W van f/g B.J.M. Wezenberg was het een thuiswedstrijd. Henk: “Deze heel jeugdige en atletisch gebouwde merrie is een dochter van Cornado I. Ze toonde in haar model veel bloed. Galopperen deed ze op een hele lichtvoetige manier. In het springen viel ze op door haar snelle reflexen en haar atletisch vermogen. Zij kreeg van ons 80 punten voor haar exterieur en 85 voor het springen. Als ze het cornage-onderzoek met goed resultaat afsluit, krijgt zij het sterpredicaat.” Jerida W komt uit prok stermerrie Werida W (v.Indoctro). In de merrielijn komen meerdere 1.60 m-springpaarden voor.

Stalgenoot Justine W (v. Mr. Blue) van f/g B.J.M. Wezenberg scoorde wat minder hoog voor haar exterieur, 70, maar behaalde eveneens 85 punten voor het springen. “Dit was een grote, lang gelijnde merrie. Ze sprong extreem goed met de schoft omhoog en met een heel mooi lichaamsgebruik. Voor vermogen konden we aan haar maar liefst 90 punten kwijt. Ze komt uit een sterke moederlijn. Vorige week nog won halfbroer Arrayan, van Baloubet du Rouet, met Alvarez Moya in het zadel de Global Champions Tour in Cannes”, lichtte Henk toe. Justine W is geboren uit de prestatiemerrie Grandezza (v.Grannus).

Twee keer 80 punten, voor zowel exterieur als springen, waren er voor Jozefien. De dochter van Harley VDL is gefokt bij G.H.J. Kamphuis in Oldenzaal en staat geregistreerd bij H.A.B. Hutten in Zwolle en H.A. Kamphuis in Schalkhaar. “Een hele aansprekende merrie met een goed gebouwde voorhand, voldoende lang gelijnd en voorzien van een correct en hard fundament. Ze beschikte over drie hele goede basisgangen en toonde een hele lichtvoetige manier van draven en galopperen. In het springen hield ze steeds veel overzicht”, aldus Henk. Jozefien is een dochter van Dandy (v. Tenerife VDL). Grootmoeder Weihaiwej VBN (v. Lupicor)  is tevens de moeder van de via de Dutch Sporthorse Sales verkochte Constable II (v.Harley VDL), die momenteel met Laura Kraut in het zadel furore maakt in het 1.60 m-springen.

Dressuur

In IJsselmuiden kwamen naast de springpaarden tevens zeven correct gebouwde dressuurpaarden in de baan. Hiervan werden er zes ster verklaard. De meest opvallende merrie was Juliana B van f/g Peter en Hetty Bleeker, die sinds enige tijd van Noord-Holland verhuisd zijn naar Nijverdal. De zwarte merrie is een dochter van Everdale uit Emma B (v.Jazz). Grootmoeder, de preferente prestatie sport elitemerrie Julia B (v.Rubinstein I) was zelf succesvol in de klasse ZZ-Zwaar en is een volle zus van het bekende Grand Prix-paard en elitemerrie Reine B. “De lang gelijnde Juliana B toonde een goed gevormde voorhand. In beweging viel zij op door haar lichtvoetige manier van draven en galopperen. Van nature beschikt zij over een goede houding en veel balans. Voor exterieur kreeg zij van ons 80 punten en voor haar fijne wijze van bewegen 85”, zo besloot Henk.

GJ voor KWPN
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan
 

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners