Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Louter lyrische bewoordingen had jury Gert van den Hoorn over voor High Society. Deze bruine blikvanger, die aansprekend werd voorgesteld door Rom Vermunt, behaalde dan ook een topscore van 90 punten in de selectie voor de halve finale van de Pavo Cup.

“Een ontzettend mooie en complete merrie, die in haar basisgangen volledig overtuigde.  Ze kan net zo makkelijk verruimen als verzamelen. Haar achterbeen gaat altijd de goede richting uit. In haar supergalop liet ze een fijne balans zien. Daarnaast komt in haar hele optreden haar topinstelling naar voren”, aldus Gert. High Society (Zhivago x Fürst Heinrich) is gefokt bij A. en H. Burjeind en Kind Sixpack uit Stuhr. Rom Vermunt uit Geesteren kocht haar een jaar geleden op de veiling in Vechta. “Een droompaard”, volgens zijn vriendin, Stephanie Scheerder, “Ron zag haar op de veiling en was meteen weg van haar. Ze was toen al zadelmak en hij mocht haar even rijden. Dat gaf hem een waanzinnig gaaf gevoel, daarom hebben we haar gekocht. Vanaf dag één is ze heel fijn te rijden, eigenlijk kan iedereen er maar zo opstappen. Ze is werkwillig en braaf en je moet heel voorzichtig been geven anders blijft dat voorbeen maar omhoog komen. Van nature heeft ze een tweede draf, daar hoef je niets voor te doen. Wij doen in ieder geval erg rustig aan met haar. We hebben haar inmiddels wel gespoeld en hopen volgend jaar uit een draagmoeder een veulen van Ferdeaux te krijgen. Hier op de keuring is ze vandaag ook ster geworden met 85 punten voor exterieur en de punten van haar Pavo-verrichting voor beweging.”

De beste vierjarige was in Geesteren met 81 punten Idefix STH (Dorado x Dayano), gefokt bij A. Bekkers in Sint-Oedenrode en geregistreerd bij de familie Nekeman in Hasselt.  De fraai gebouwde bruine ruin werd onder het zadel voorgesteld door Nicky Snijder. Gert: “Voor een vierjarige liet dit paard steeds veel afdruk en tact in beweging zien. Stappen doet hij nu hier in de presentatie wel beter dan tijdens zijn eerste optreden. Kijk eens naar zijn mooie orenspel. Hij beschikt net als High Society over een topinstelling.” 

GJ voor KWPN
Foto: Sandra Nieuwendijk
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners