Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmorgen deden drie dressuurpaarden en zes springpaarden examen voor hun EPTM-aanlegtest, nadat zij vijf weken getraind en verzorgd waren op het KWPN-centrum in Ermelo. Ze slaagden allemaal, twee merries kregen meer dan 80 punten.

De hoogste cijfers deze test waren voor een dressuurmerrie, de El Capone-dochter Joyce (uit Azalia ster PROK v.Gribaldi, fokker A. Pruyssen uit Almkerk en A.R.H. van Herwijnen-Pruussen uit Uitwijk) van A.D.A. Augustinus uit Ommeren kreeg 83 punten. De stap, draf, houding en balans en aanleg als dressuurpaard leverden een 8 op. “Een paard waar wij als juryleden hoge verwachtingen van hebben”, aldus Henk Dirksen. “Ze heeft tijdens de test veel progressie gemaakt en beweegt van nature met heel veel houding en mooi bergop. De stap is zuiver, actief en met ruimte en draven doet ze met veel beentechniek.” Na afloop kon de merrie keur worden verklaard op de Centrale Keuring.

Bij de springmerries was het Numero Uno-dochter Juno Bianca (uit Vabianca ster D-OC v.Quick Star, f/g F.B. Kuiper uit Denekamp)die met 80,5 punten de beste kaarten in handen had. Voor instelling kreeg de merrie een 8,5, voor de overige springonderdelen een 8. “Een jeugdige merrie met een heel goede instelling, heel goede reflexen en die een hoge mate van voorzichtigheid liet zien. Daarbij heeft ze een goede achterhandtechniek en een goed lichaamsgebruik.” De stam van Juno Bianca is een bekende sportstam, zo komt de Indoctro-zoon Baileys van Michel Hendrix hier onder andere uit, net als de bekende Grand Prix-merrie Liberty (stb-naam Jolinde, v.Libero H) van Laura Kraut en Ocana (v.Libero H) van Tiago Mesquita. De merrie kon na afloop worden bevorderd tot elitemerrie tijdens de Centrale Keuring, waar de charmante Jatinka (uit A-Katinka STB-EXT v.Canturo, f/g W.A.J. en K.M.E. Winnen uit Venray), eveneens een dochter van Numero Uno en zij was voor de test geslaagd met 79 punten, op kop stond. Vijf springmerries konden worden bevorderd tot keur- of elitemerrie.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners