Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanavond om 19.00 sloot de eerste KWPN Online Veulenveiling van 2017. 21 Veulens kwamen onder de virtuele hamer waarvan 90% daadwerkelijk werd verkocht.

Deze veiling is in het leven geroepen om fokkers een extra mogelijkheid te geven hun veulens te verkopen. Daarbij kunnen zij gebruik maken van de naam en de faciliteiten van het KWPN. Gebruikers vinden hier veulens die door de inspecteur zijn bekeken en correct zijn bevonden en door een dierenarts zijn gezien.

Dat de naam KWPN mondiaal aanspreekt blijkt wel uit de nationaliteiten van de bieders. Deze kwamen uit acht verschillende landen. Naast Nederland en België kwamen er biedingen uit China, Kuwait, Finland, Rusland, Frankrijk en de USA. Uiteindelijk gingen drie veulens naar de VS, twee naar China, twee naar België en de andere 12 blijven in Nederlandse handen.
De totale opbrengst was 79.000 euro met een gemiddelde prijs van 3767 euro. De twee duurst verkochte veulens waren de Harley VDL x Corland die naar China gaat en de Jaguar Mail x Zapatero VDL, die in Nederland blijft. Zij brachten allebei 5000 euro op.

De volgende KWPN Online veulenveiling zal plaatsvinden van 9 tot 11 september. In deze veiling zal ook een dekking van Toto jr worden verkocht voor de DVB Foundation. Ook dan is er een interessante groep van veulens uit bekende moederlijnen. De collectie van maar liefst 65 veulens komt 1 september online op het Online veilingplatform www.equinia.com

Wilt u nog een keer de collectie bekijken en zien wat de veulens hebben opgebracht. Kijk dan hier.

Heeft u vragen over de KWPN Online Veulen Veiling, het bieden of wenst u contact met het KWPN of de inspecteur over de veulens klik dan hier.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners