Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Of al dat winnen nou eens begint te vervelen? “Nee, nooit!”, lacht Lennard de Boer, die zojuist ijzersterk van start ging met de KWPN-goedgekeurde hengst Global Express in de Blom Hengstencompetitie klasse Z.

Als vijfjarige won de KWPN-goedgekeurde hengst Global Express (Oriënt Express uit Dame Ricard van Laudanum xx, fokker Haras de la Gisloterie) met Lennard de Boer de Isah Cup en behaalde vorig seizoen meerdere overwinningen in de Blom Hengstencompetitie klasse M, nadat hij een jaar eerder dankzij de finalewinst als tweede eindigde. In Ermelo deed het duo weer waarvoor ze gekomen waren: winnen!

Veelwinnend
Vier combinaties drongen door tot de barrage, waarvan er twee opnieuw foutloos bleven. In de tweede tijd was dat de nieuwe combinatie Micky Morssinkhof en de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp uit Ter Apel). Onder zijn vorige ruiter Steven Veldhuis sprong de succesvolle hengst in september nog naar de vierde plek op het WK in Lanaken. Met Morssinkhof lijkt hij zijn goede prestaties moeiteloos voort te zetten. Maar de hoogste eer ging dus naar Global Express en Lennard de Boer. “In de barrage moesten we als eerste van start, dus ik probeerde een mooie vlotte ronde neer te zetten zonder te veel risico te nemen. Global Express is van nature al super snel en ik hoef hem nooit extra te motiveren”, vertelt de ruiter, die nu voor het derde jaar met de hengst deelneemt aan de hengstencompetitie. “We nemen Global Express altijd met heel veel plezier mee naar concours. En waarom dat is, heeft hij vandaag wel weer bewezen!”

Bekijk de Blom Hengstencompetitie via de livestream op KWPN.TV.

Uitslagen

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Jacob Melissen 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners