Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de door Like Angel (v.Los Angeles) en Peter Olthof gewonnen klasse M van de Blom Hengstencompetitie kwam Team Nijhof-stalruiter Zoï Snels sterk voor de dag. Hij werd met Malibu TN (v.Mr.Blue) tweede, en met Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) vierde.

Niet minder dan twaalf duo’s plaatsten zich voor de barrage, en daarin bleek veel kwaliteit te bespeuren. Tegen de razendsnelle rit van Peter Olthof en de Duits gekeurde hengst Like Angel van René Tebbel bleek niemand opgewassen. Zoï Snels deed een overtuigende poging met de KWPN-goedgekeurde hengst Malibu TN (Mr.Blue uit Ursula elite pref prest van Hors la Loi II, fokkers R. van Heel uit Dreumel) en finishte met een fraaie rit als tweede. “In deze rubriek reed ik drie hengsten en we wisten dat Malibu TN daar op dit moment de snelste van is, dus ik ging vol voor de winst. Helaas lukte dat net niet, maar over de manier hoe hij sprong kan ik niets anders dan tevreden zijn”, vertelt Snels. “Nu de hindernissen wat hoger worden, begint hij steeds beter te springen. Mr.Blue-nakomelingen zijn vaak wat laatrijp en Malibu TN ontwikkelt zich fantastisch.”

Spectaculaire hengsten
Een ander spectaculaire rit kwam van de hand van Bart Bles en de KWPN-goedgekeurde hengst Heathrow (Der Senaat 111 uit Zuhr van Dollar de la Pierre, fokker J. Timmer uit Zweeloo), die in de derde tijd finishten. Hij combineert snelle reflexen met veel vermogen en toverde imponerende sprongen uit zijn hoed. Dat kan ook gezegd worden van de nummer vier: de KWPN-goedgekeurde hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana PROK van Chellano Z, fokker Peter Verdellen uit Horst) onder Zoï Snels. “Hem heb ik sinds dit voorjaar te rijden en ik denk dat het een fenomeen kan worden. Hij heeft heel veel kwaliteit en is net als Malibu TN top voorzichtig. Ik was de enige ruiter met drie paarden in deze rubriek dus het was een beetje haasten, daardoor kreeg ik iets spanning in de barrage maar desalniettemin sprong ook hij weer heel goed vandaag.”

Volg de Blom Hengstencompetitie via de livestream van KWPN.TV.

Uitslagen

Jenneke Smit voor KWPN / foto Jacob Melissen

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners