Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bij de vierjarige dressuurhengsten was het de voormalige kampioen van de KWPN Stallion Show die het jurycorps wist te overtuigen. Indian Rock (v.Apache) verkreeg onder Emmelie Scholtens 88 punten en zet daarmee de eerste competitiewedstrijd op naam. De tweede plaats was voor de sympathieke In Style (v.Eye Catcher), die door Renate van Vliet naar 85 punten werd gereden. De correct voorgestelde Impression (v.Don Shufro) liep met Diederik van Silfhout naar de derde positie.

“Wow, wat een galop”, licht juryvoorzitter Mariette Sanders na afloop toe. “Heel gezet, heel geconcentreerd, elke galopsprong is raak, een 9,5. De draf heeft veel allure en is al heel beheerst en geconcentreerd. Soms zou Indian Rock nog wat flitsender mogen zijn, maar de vanzelfsprekendheid en de rust spreken aan.” De stap werd met een 8 als laagste beoordeeld, voor harmonie en aanleg als dressuurpaard scoort de Apache-zoon (uit Crisjena keur IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruin uit Schelluinen) negens.

Toekomstpaard
“Indian Rock is een superfijn paard en ik heb echt lekker gereden. Ik kon me goed vinden in wat Mariette zei. Indian Rock kan heel goed stappen, maar met name in de proef is die gang door de spanning net wat minder. De galop is natuurlijk fantastisch. Zijn kwaliteiten liggen vooral in het meer gedragen draven. Dat wilde ik voor mezelf ook zo doen en ik was heel tevreden hoe hij liep. Ik ben zuinig op hem en wil niet forceren.”

Intelligente Apaches
“Voor mij is het extra leuk dat het een Apache-nakomeling is. Wij hebben best veel Apaches op stal staan en ik vind het heel intelligente en ook fijne paarden. Het zijn geen paarden die je kunt afdwingen, maar ik vind ze juist superslim. Voor mij is het heel bijzonder dat Indian Rock het zo goed doet", besluit de amazone die met Apache onderdeel van het olympisch kader uitmaakt.

Sympathieke In Style
In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I, fokker Joop van Uytert uit Heerewaarden) bleef in de stap (8) wat gespannen, maar had volgens Sanders wel voldoende overstap en bleef daarin zuiver genoeg. “In draf laat In Style een prachtig plaatje zien en dan gaat hij met veel allure door de baan heen, een 9. De galoppade was in het eerste gedeelte wat groot, daarna zagen we hem wat meer sluiten, een 8,5.” De sympathiek voorgestelde In Style kreeg een 8,5 voor harmonie en aanleg als dressuurpaard.

Correct voorgestelde Impression
De correct voorgestelde Impression (Don Schufro uit Wicara elite pref IBOP-dres van Ferro, fokker M.J.C. Maat uit Doorn) werd gedurende de proef steeds beter. “De draf vonden we in het beginstuk wat zuinig en vlak. Dat werd steeds beter en het draven in het halsstrekken was de doorslag voor een 8. De galop was ruim en zelfverzekerd, al zou Impression meer bovenin kunnen  blijven, een 9.” Met twee keer een 8,5 voor harmonie en aanleg als dressuurpaard komt de hengst tot 84 punten.

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto: Jacob Melissen

Uitslag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners