Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Uit een aanbod van 13 zonen van Cornet Obolensky heeft de hengstenkeuringscommissie er zeven kunnen selecteren voor Den Bosch. Ook van de jonge vererver Connect kregen meerdere zonen groen licht.

Het was de dag van Cornet Obolensky en de topvererver stelde niet teleur tijdens de eerste bezichtiging. Zeven zonen, waarvan de meeste uit zeer interessante moederlijnen, konden de eerste toets der kritiek doorstaan. “We hebben vandaag een eerste selectie gemaakt en kijken er naar uit om de hengsten in Den Bosch opnieuw te gaan beoordelen, in de hoop dat we een aantal interessante Cornet-zonen kunnen aanwijzen voor het verrichtingsonderzoek. De totale groep Cornet Obolensky-zonen was qua exterieur heel wisselend, we hebben zowel beknopte als langgelijnde paarden gezien, en zowel kleine als grote. De zeven zonen die we nu hebben geselecteerd, voldoen zowel qua exterieur als vrij springen. Ze springen met goede reflexen en atletisch vermogen”, vertelt Cor Loeffen.

Drie van Connect
Van de zesjarige hengst Connect konden drie zonen worden geselecteerd. “Dat zijn paarden met aansprekende modellen, genoeg maat en formaat, en een fijne, correcte manier van springen. Geen spectaculaire springers, maar wel op een functionele manier.” Over de gehele dag genomen sprongen sommige paarden wat geforceerd, wat er bij één hengst in resulteerde dat de beoordeling gestaakt moest worden. “Het was jammer dat we vandaag toch weer moesten constateren dat bepaalde hengsten een wat geforceerde indruk maakten, dat blijft een aandachtspunt want dat zorgt er voor dat we ze minder goed kunnen beoordelen”, aldus Loeffen.

Bekijk hier de uitslag van vandaag en hier de foto’s van de geselecteerde hengsten. 


Video's
Benieuwd naar de hengsten in actie? Via de uitgelichte paarden in dit bericht kunt u in de database de video's bekijken van de KWPN-geregistreerde hengsten.

Geen lid? Op KWPN.tv vindt u alle video's van de hengsten uit de eerste bezichtiging.

JS voor KWPN / Foto's Horses.nl-Paardenkrant

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners